Читај ми!

Тијана Богдановић: Олимпијске медаље донеле су нам организацију Европског првенства

Прослављења српска теквондисткиња Тијана Богдановић је на гостовању у "Јутарњем програму" говорила о предстојећем Европском кадетском првенству у Београду, а уз њу су биле и репрезентативке Србије Вања Ранков из ТК "Еурошпед" из Вршца и Ана Лукић из ТК "Летњиковац" из Шапца.

Европско кадетско првенство у теквондоу биће одржано од 19. до 22. октобра у Београду. Преко 750 учесника из 39 земаља ће се борити за медаље и своја најбоља издања.

Популарност овог спорта дошла је после олимпијских медаља Милице Мандић, па потом и Тијане Богдановић, све под "будним оком" тренера Драгана Јовића. Богдановић је освојила 14 медаља на великим интернационалним такмичењима, од којих су најзначајнији олимпијско сребро у Рио де Жанеиру 2016. и бронза у Токију 2020. године.

"Драго ми је да смо Милица, Гале и ја олимпијским медаљама, кој се највише чују, популаризовали овај спорт. Све више деце тренира овај спорт, у прилог томе је и ово Европско првенство које смо добили као организатори. Следеће године је Европско првнество за сениоре. Популаризација је успела и треба да наставимо на томе", рекла је Тијана.

Теквондо је прошао пут од потпуне непознанице до вољеног спорта у широј публици.

"Сада не срећем особу која не зна шта је то. Драго ми је због тога, јер је леп, атрактиван и експлозиван спорт. Свако ко обрати пажњу, може да се заљуби у њега", истакла је Богдановићева.

Европска првакиња из 2016. године је истакла значај великих тамкичења за напредак младих талената и разбој деце.

"Теквондо захтева много дисциплине и рада. Млади нису свесни свог потенцијала и ово су праве прилике где могу да покажу да су вредни и шта све могу. За њихов развој и раст је јако важно да се опробају у тако великим такмичењима и да наставе низ медаља у јуниорским и сениорским данима", каже Богдановић.

Нажачост, због здравствених проблема, Тијана је одлучила да направи паузу и стога је нећемо гледати у Паризу.

"Нисам квалификована, али ту су Александра Перишић и Стефан таков као најближи квалификовању и 'црта' се подвлачи у децембру, тако да се надам да ћемо имати два учесника", закључила је Богдановићева.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара