Читај ми!

Министар Дачић уручио дипломатске пасоше кошаркашима и одбојкашицама

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше прослављеним репрезентативцима Србије у кошарци Богдану Богдановићу, Бориши Симанићу, Алекси Аврамовићу и Дејану Давидовцу, као и репрезентативкама Србије у одбојци Маји Огњеновић, Тијани Бошковић, Ани Бјелици, Јовани Стевановић и Теодори Пушић.

Дачић је у срдачном разговору са нашим успешним спортистима истакао да је овај чин прилика да се држава и на овај, више него симболичан, начин одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

"Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали", рекао је Дачић и поручио да се поносимо њима и њиховим спортским успесима.

Дачић ће сукцесивно уручити дипломатске пасоше осталим члановима кошаркашке и одбојкашке репрезентације Србије, у зависности од њихових обавеза и могућности да дођу у Министарство.

Кошаркашка репрезентација Србије, предвођена капитеном Богданом Богдановићем, додала је у своју богату колекцију трофеја титулу вицешампиона на Светском првенству у Манили.

Српске одбојкашице, вишеструке светске и европске шампионке и олимпијске вицешампионке, освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству у Белгији, што је девета узастопна медаља у овој деценији на великим такмичењима, по чему су апсолутно најуспешнија репрезентација.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво