Читај ми!

Председник Рвачког савеза Трајковић: Србији смо донели 10 медаља у две године, не знам који спорт је то успео

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић је на гостовању у Двенвкину РТС-а говорио о великим успесима наших рвача и организацији Светског првенства у Београду.

Српски репрезентативци су остварили феноменалан успех на Светском првенству у Београду са пет медаља, једна златна и четири бонзе, и три олимпијске квоте.

Председник РСС-а Жељко Трајковић истакао је да је Србија у билансу медаљ успела да иза себе остави рввачке велесиле.

"Други историјски успех. Не знам да ли је иједан спорт за две године освојио 10 медаља. Оставили смо рвачке велесиле иза нас попут Немачке, индије, Пољске, Бугарске, Румуније...Пребацили смо план. Нисам био песимиста, али наша реалност је била две медаље и две норме. Рвачи су имали свој дан, дали су све од себе, борили се максимално и резултат је ту", рекао је Трајковић.

Златно одличје је једини освојио Стеван Мићић у слободном стилу, дисциплини која је у прошлости била запостављена код нас.

"Слободни стил развојано 10 година уназад. Стеван Мићић је донео право освежење, експлодирао је бронзом прошле године и сада златом.Показао је да спреман дочекује Олимпијске игре у Паризу и да је тамо један од фаворита", истакао је Трајковић.

Организација Цветског првенства била је на највишем могућем нивоу.

"Десет дана, 2.250 учесника, плус гледаоци, махом странци и ниједан инцидент. Сви су презадовољни и све је функционисало. Од Арене, транспорта до логистике. На прави начин смо приакзали гостопримство Београда и Србије и представили нашу земљу", навео је председник РСС-а.

Следе још два квалификациона турнира за Олимпијске игре, самим тим нове прилике да се повећа број српских рвача у Паризу.

"Наши главни адути су Каџаја и Тибулов, који је овде наступао у тежој категорији, пошто није прошло довољно времена да би добио дозволу за наступање у олимпијској категорији. Такође, бившис втски првак Виктор Немеш. Први квалификациони турнир је у Истанбулу крајем марта, а други у Азербејџану средином маја.Са европског турнира иду два најбоља такмичара, а са светског прва три. Сезона ће бити дуга и надам се да ће од те тројице бар двојица узети нове олимпијске квоте", појаснио је Трајковић.

Из Рија и Токија је рвање српском спорту донело бронзу и злато. Да ли може да се очекује континуитет медаља и у Паризу?

"Олимпијске игре су врло чудно такмичење, увек има изненађења. Уколико одемо са пет-шест спориста, биће то велии успех за нас", закључио је Трајковић.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара