Читај ми!

Београд спреман за почетак Светског првенства у рвању

Београд је спреман за Светско првенство у рвању које ће се одржати од 16. до 24. септембра у "Арени", поручили су председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић и председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић на конференцији за медије уприличеној поводом почетка шампионата.

Србија ће имати 20 представника, пет такмичарки у женском рвању, пет рвача у слободном и десеторицу бораца у грчко-римском стилу.

Укупно је за Светско првенство пријављено чак 1150 такмичара из 99 држава. Београд је други пут у низу домаћин Светског првенства, које ће представљати прво од шест могућности за такмичаре да обезбеде визу за Олимпијске игре у Паризу следећег лета и због тога шампионат има посебну тежину.

Председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић је свим учесницима шампионата пожелео добродошлицу у његов родни град и рекао да очекује још бољу организацију него лане, кад су сви гости били одушевљени како је све протекло.

"Ово првенство има огромну важност јер је квалификационо за Олимпијске игре и зато очекујемо сјајне борбе у свим категоријама. Београд ће други пут у две године бити домаћин СП, после одличне организације 2022. године, добили смо поново шансу. Краснојарск је после свега требало да буде домаћин овог СП, али је због санкција Русији одлучено да се промени домаћин. Пошто су сви у светској федерацији били одушевљени како је прошле године био организован шампионат, добили смо поново прилику, испред друга два града кандидата да поново организујемо СП у Београду. Учинићемо све да буде још боље организовано него прошле", рекао је Лаловић.

Жељко Трајковић је у име Рвачког савеза Србије свима пожелео добродошлицу.

"Што се тиче организационог дела, све је спремно и једва чекамо да првенство почне. Имамо одлично искуство од прошле године и радујемо се што смо поново домаћини најбољим рвачима планете", рекао је Трајковић.

Српски рвач Стеван Мићић је прошле године на СП ушао у историју српског рвања као први такмичар који је освојио одличје у слободном стилу на шампионатима света. Он је освојио бронзу у категорији до 57 килограма, а сад је спреман да оде корак даље.

"Освајање прве, историјске медаље за Србију ми много значи, како мени, тако и Савезу и држави. Тренирао сам напорно да би освојио медаљу и обезбедио пласман на Олимпијске игре. Радујем се почетку шампионата", рекао је Мицић.

Светско првенство биће свечано отворено у суботу, 16. септембра, у 18.30. У склопу забавног програма отварања наступ ће имати певачица Марија Шерифовић.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару