Читај ми!

Соња Васић за РТС: Ово је био успешан период за српски спорт, очекујемо још такмичара на Олимпијским играма

Спортски директор Олимпијског комитета Србије и бивша српска репрезентативка у кошарци Соња Васић гостујући у Јутарњем програму рекла је да је ово био ударни период за српске спортисте и да све више њих обезбеђује пласман на Олимпијске игре у Паризу следеће године. Причала је и о наредним изазовима који очекују наше спортисте.

Пре почетка лета само су стрелци Србије обезбедили пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године, а половином септембра то је урадило укупно 29 српских спортиста и кошаркашка репрезентација Србија.

"Ударни период за српски спорт, било је толико је успеха да је било немогуће да се свима да пажња који су остварили добре резултате. Светско сребро Дамира Микеца је прошло испод радара јер већ има квоту и доста медаља ове године, а Ивана Шпановић је неколико дана после тога узела злато, па се то сребро заборави као да и није успех. Узели смо и осам квота из кајака за Олимпијске игре о којима се малтене није ни причало. За сада су на Олимпијске игре визу остварило 29 наших спортиса и мушка кошаркашка селекција", истакла је Соња Васић.

Српским кошаркашима, који ће вечерас бити дочекани на балкону Старог двора, на Олимпијским играма у Паризу следеће године, кроз квалификације покушаће да се придруже и наше кошаркашице.

"Оне су први корак направиле на петим местом на Европском првенству које их је даље одвело у додатне квалификације које се играју у фебруару. Фиба је већ одредила домаћине турнира, у Европи у Белгији и Мађарској, и у Рио де Жанеиру и у Кини. Надамо се да ћемо у кошарци имати две екипе и надамо се још којим тимским спортовиа", закључила је Васић.

Члан Олимпијског комитета Србије је и проф. др Драган Радовановић, који је био са кошаркашима на Светском првенству у Манили и који се бринуо о Бориши Симанићу, којем је одстрањен бубрег. после једног дуела у мечу са Јужним Суданом.

"Драган Радовановић је главни и одговорни за наш здравствени део у Олимпијском комитету, предводи медицински тим. Велики акценат се ставља на особље и јако је битно да имамо и квалитетне докторе ради превентвие јер је некад потребно реаговати на озбиљан начин. То није лепа страна спорта", додала је Васић.

Олимпијске игре се одржавају наредне године у Паризу.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара