Читај ми!

Отворена манифестација "Тоур де Фрушка"

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је у Врднику дводневну спортско-рекреативну манифестацију "Тоур де Фрушка", која је окупила преко 1.000 такмичара у бициклизму.

Ове године "Тоур де Фрушка" се одржава два пута – у пролећном издању, 20. и 21. маја, и на јесен, 23. и 24. септембра, а секретар Баста је указао на значај саме манифестације и бициклистичког маратона у планинском бициклизму, који имају велику подршку Покрајинске Владе.

"Ова манифестација се организује другу годину заредом на обронцима Фрушке горе и значајно је што број учесника расте. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама нашу Фрушку гору поставити на мапу великих европских спортских манифестација у бициклизму и трејл тркама", истакао је Баста, уз честитке организаторима на одличној припреми догађаја и добре жеље спортистима који данас и сутра учествују у трци – да их прате снага, брзина и срећа и да најбољи победи.

Он је нагласио да ова манифестација има циљ да оживљавањем Фрушке горе, представљањем њених спортских, привредних и туристичких потенцијала, али и креирањем нових садржаја, мотивише све људе да овде бораве и да се такмиче.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин изразио је задовољство што су Нови Сад и Фрушка гора често домаћини манифестација посвећених планинском бициклизму.

"Организација такмичења је и ове године изванредна. Чињеница је да имамо изузетно велики број догађаја када је реч о планинском бициклизму. Данашња манифестација ће, уз сва она бројна спортска дешавања у области бициклизма у Новом Саду, додатно обогатити нашу спортску годину", казао је Цвјетићанин пожелевши такмичарима пуно среће.

Ове године у оквиру манифестације "Тоур де Фрушка" одржава се МТБ маратон, Е-бајк трка, Трејл трка – Освајање Врдничке куле, Елиминатор трка, трка "Младе наде" и дечја трка "Гас-гас".

Други дан почеће отварањем прве станице за пуњење електричних бицикала у Србији, коју су финансирали Покрајинска влада и "Мовенпицк Фрушке Терме".

"Тоур де Фрушка" је, пре свега, манифестација спортско-рекреативног карактера, која доприноси и промоцији туризма и привреде на територији АП Војводине, као и афирмацији активног одмора.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено