Читај ми!

Спортско друштво Раднички дочекало реновирање просторија

Спортско друштво Раднички најстарије је спортско друштво у Србији и међу првих седам основаних у свету. Зато је обрадовала информација да је почело реновирање.

Између багера и камиона на градилшиту новог објекта спортског друштва Раднички и његови чланов. Надгледају, ипомажу…И када је коначно донета одлука о изградњи, пет година је требало да се реше имовинско правни односа. Од девет објеката на парцели седам је било нелегално.

"Ја врло врло добро познајем ситуацију какаве је била и осамдесетих и деведесетих и после 2000 те године када је и направљена ова хала у којој се ми данас налазимо. Она је монтажно демонтажна, овде је пре тога, на овом месту је био терен и оно што нас чека је много боља будућност, ја кажем да је ово нешто најбоље што се Радничком десило у протеклом веку", рекла је генерална секретарка Станика Пејовић.

У току је рашчишћавање терена, а за месец дана почеће градња.

"То ће у пракси изгледати нето мало мање од 18 хиљада квадратних метара ће имати будуће дворане, пошто неће бити једна, имаћемо две велике дворане, четири мање за борилачке спортове, свих 17 клубова који чине спортско друштво ће добити свој дом, свој део простора за развој, тренинг, рад. Имаћемо и велики број паркинг места" истиче члан друштва Раде Мирић.

Када нови спортски центар буде готов, остаће само сећање на дане када је због дугова искључивана струја, па су тренинге одржавали уз свеће. На огромне рачуне за воду, иако су имали само четири туша.

 "Оно што је веома важно биће економски одржив исплатив из простог разлога што ће они највећи комунални трошкови, пре свега грејање, струја и вода због начина градње.. у много повољнијем статусу ћемо ми бити када будемо касније се суочавали са свакодневним одржавањем него што је било који објекат тог типа који данас постоји у Београду" рекао је члан друштва Раде Мирић.

Чак 17 клубова је већ гдоину дана расељено, тренирају где стигну. Али то им не смета да и даље освајају медаље. Историја коју је Раднички исписивао 103 године биће сачувана у Музеју спорта.

 "Ја сваки пут кад ухватим да читам увек сазнам нешто ново и свако од нас има неког ко је на неки начин везан за СД Раднички. Кад год сам у обичном животу причала са неким увек је мој деда је тренирао овде, мој стриц... Заиста мислим да је значај СД Раднички огроман. Ми смо буквално дошли до ивице егзистенције, да ли ћемо постојати или нећемо постојати и да држава није препознала значај СД Раднички мислим да нас више не би било" изјавила је Станика Пејовић .

Планирано је да нови спортски центар буде завршен за две године. Држава ће у изградњу уложити око 20 милона евра.

четвртак, 25. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару