Читај ми!

Ања Илић исписала историју - освојила прве бодове за Србију на Светском купу

Протеклог викенда лепа вест стигла нам је из Давоса, обрадовала нас је Ања Илић, наша млада нордијска скијашица, која је освојила 14 бодова за Светски куп. То је, у најмању руку, историјски резултат за овај спорт и наше такмичаре, па је она с разлогом задовољна и најављује да ће прави резултати тек доћи.

Екипа емисије Време спорта и разоноде, пронашла је Ању на Златибору, где је дошла на краћи предах и да, у друштву најмилијих, проведе празнике, па је говорила за Радио Београд.

"То је историјски догађај за наше скијање. Најбољи резултат који је нека жена из Србије остварила. За мене је ово тек почетак сезоне, већ у трећој трци сам остварила историјске бодове за нашу земљу на Светском купу, тако да је то већ сада један врхунац", каже Ања.

Ања је, иначе, прошле године освојила прво место на "Балкан купу" у укупном пласману, ове сезоне (пре Давоса) имала је две запажене трке у Норвешкој.

"У Норвешкој су били јако тешки услови, конкуренција још тежа. Тамо нажалост нисам освојила бодове, али ми је јако мало недостајало да то учиним. Већ у Давосу све се сложило! Имала сам добре скије, мој тим је стао иза мене и тако сам дошла до правог резултата", са одушевљењем Ања коментарише свој успех.

Необично је видети да се наша такмичарка налази у расподели бодова на Светском Купу. Постављено јој је питање, како и где успева да се припреми за светска достигнућа.

"Нажалост, на Златибору тренутно немамо снега, надам се ће ускоро пасти па да ће се створити услови. Иначе ми на Тић Пољу имамо јако добро уређену стазу за нордијско скијање, као и одличан клуб 'Звезда са Златибора' који већ броји 50 чланова и најбитније је да смо децу укључили у скијање. Одлично је када бисмо могли да их поведемо на међународна такмичења да виде најбоље услове. Поготово оне најмлађе. Ово је јако леп и здрав спорт који свима препоручујем. Златибор полако почиње да буде све веће и веће место и надам се да ће се ти услови које овде имамо проширити и на наша остала зимска, туристичка места."

Ања је већ остварила неке подвиге, такође историјске, пре недавних у Давосу.

"Прошле године сам остварила за мене највећи циљ каријере, поред ових освојених бодова. Победила сам на 'Балкан Купу', још једна ствар коју нико није урадио у Србији. Имала сам само једно друго и два трећа места, тако да је то за мене било нешто најбоље за ову сезону, а онда су дошли и ови бодови као шлаг на торту."

Од Нове године наша Ања Илић биће опет у акцији. Жели да одбрани прво место на "Балкан купу" и да се у правом светлу представи на Светском првенству.

"Тренутно се налазим на Златибору, овде сам само пар дана да прославим Божић, после се враћам на снег. Пошто нам је светско првенство следеће године у фебруару на Планици у Словенији, тада ћу већ пар месеци бити у Словенији на припремама, како бих што боље дочекала то такмичење", закључила је Ања Илић свој разговор за емисију Време спорта и разоноде.

петак, 26. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару