Читај ми!

Кик-боксерка Нада Петронић донела светско злато у Косовску Митровицу

У последњих неколико година српско становништво на Косову и Метохији, које живи у небезбедним условима, суочава се са проблемима и у области спорта. На административним прелазима, српским клубовима забрањује се да дођу на заказане спортске сусрете. Све то негативно утиче на младе, који морају да улажу додатне напоре да би остали у спорту. Уз огроман труд, превазилазе тешкоће и освајају домаћа и светска одличја. Чланица Кик-бокс клуба Косовска Митровица Нада Петронић, светски је јуниорски првак у кик-боксу.

Интересовање за кик-бокс клуб у Косовској Митровици је велико, то потврђује више од сто активних чланова. Актуелна светска првакиња каже да је посебно поносна што је злато стигло у Косовску Митровицу.

"Светско јуниорско првенство одржано је у септембру у Италији. Наступало је тридесет пет репрезентативаца из Србије и две ипо хиљаде такмичара из целог света", истакла је Нада.

Спортски новинар Синиша Стојановић је прокоментарисао тешке услове у којима Нада тренира и остварује успехе.

"То њено злато много више сија и већи сјај има, него било које друго злато, зато што та девојчица тренира у много тежим условима", рекао је Стојановић.

"Поносна сам на себе што сам баш ја донела то светско злато на Косово", навела је Нада.

Чланица истог клуба Магдалена Луковић је европски првак у кик-боксу.

"Мене је кик-бокс усмерио на прави пут. Није толико лако, знате и сами на северном делу смо ми, плаше се родитељи кад се враћамо са тренинга да неко не нападне", каже Магдалена.

Иако немају најбоље услове, ни један тренинг не желе да пропусте. Спорт им је излаз из свега што их у њиховм окружењу ограничава и стеже.

"Ове године бројимо рекордан број чланова, преко сто. Клуб је постоји од 2008 године. Имамо првака света, два првака Европе. Имамо прваке Балкана, прваке Србије, централне Србије, освајаче међународних првенстава ..Освојили смо све што је могло да се освоји", појаснио је тренер кик-бокс клуба "Косовска Митровица" Милун Миленковић.

Спортска хала је у јужном делу града, и није доступна Србима, који су 2019. године изградили нову спортску дворану. Али, уследили су нови проблеми, које је појаснио председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач.

"Приштинске институције су забраниле долазак свих такмичара који долазе из централне Србије тако да имамо проблем да овде тренирају, муче се. А онда морају додатне напоре да улажу да играју по Србији. Што се тиче Митровице то је у Рашки и Новом Пазару, и сваког викенда је тако", каже Ковач.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару