Читај ми!

Европски стони тенис има будућност, млади на високом нивоу на ЕП у Београду

У екипном делу првенства - јуниори и јуниорке су поражени, док су кадети и кадеткиње заузевши седамнаесто место - обезбедили пласман у Прву дивизију за следећи шампионат Европе. Већа очекивања имају у индивидуалном делу турнира.

Србија се показала као добар домаћин и справом очекује да организује још неколико првенстава у стоном тенису који би допринели експанзији и угледу овог спорта. Селектор Србије је задовољан постигнутим у овако тешкој конкуренцији.

"У појединачном делу такмичења где наступају у синглу, мешовитом дублу и дублу - ако би неко успео да се пласира у четвртфинале и тиме укључи у борбу за медаље ми би били са тим задовољни. Имамо неколико играча који поседују тај квалитет, али конкуренција је изузетно тешка", рекао је Милош Ђукић, селектор мушке репрезентације.

Румуни, Пољаци, Немци, Французи су оправдали улогу фаворита. Да је конкуренција јака, и да Европа има добру генерацију стонотенисера - потврђују челници европске стонотениске уније.

"До сада смо имали веома занимљиве утакмице, посебно у јуниорској конкуренцији. Све протиче у духу фер-плеја. Ови играчи се познају од детињства, и морам да кажем да имамо веома добру генерацију младих стонотенисера. Ипак, и даље заостајемо за азијским земљама", изјавио је главни судија турнира Матеј Харман.

Организатори су задовољни бројем учесника, а истичу да су оваква такмичења најбољи начин да се види напредак младих играча, али и да се јавност боље упозна са овим спортом.

"Прво због промоције нашег спорта, а други сегмент је такозвана спортска дипломатија, где ми покушавамо да добијемо наредно европско првенство, које ће нама као савезу и нашој земљи да поправи и рејтинг и да имамо неке бенефите од тога", додао је директор турнита Горан Коцић.

"Морам да кажем да сам заиста задивљен. Гостопримство је одлично, смештај, као и организација целокупног такмичења", речи су селектора данске селекције Магнуса Маландера.

И такмичари су свесни да ће им надметање са најбољима из Европе бити показатељ шта треба да поправе у игри како би на следећем шампионату остварили боље резултате.

"Самим тим што смо се пласирали у прву дивизију најбољих шеснаест у Европи је један велики успех. Можда смо могли мало више да урадимо али нисмо имали пуно среће против Енглеза. Мислим да је ово велики успех за Србију", изјавио је репрезентативац Србије Урош Нинковић.

"Могло је бити боље. Желели смо да одбранимо титулу у екипној конкуренцији, али нисмо успели. Противници су јаки и, да, сада покушавамо да се усредсредимо на наредне дане", додала је Елена Захарија, репрезентативка Румуније.

Такмичење траје до петнаестог јула, а улаз за гледаоце у Штарк арену је бесплатан. Домаћин следећег шампионата Европе за младе је Пољска.

недеља, 04. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару