Читај ми!

Александар Кукољ: Не стаје се са тренинзима, напад на нову медаљу

Након освојене бронзане медаље на Гренд слему у Анталији, српски џудиста Александра Кукољ наредног викенда у Софији напада медаљу на шампионату Европе.

Александар Кукољ, прослављени и трофејни џудиста, почетком априла освојио је бронзану медаљу у категорији до 100кг на Грен слем турниру у Анталији.

Овај изузетан резултат у познатом турском летовалишту српски такмичар остварио је након бриљантне серије мечева у којима се борио са изузетно јаким ривалима и то му је, можда чак и више од саме медаље, значило да види какав је однос снага уочи Првенства Европе, које се дешава наредног викенда.

Кукољ је своја прва медијска гостовања имао управо на програму Радио Београда 1 у емисији Време спорта и разоноде.

Наредног викенда у Софији Кукољ ће учестовати и на шампионату Европе. Тренутно су у току и
завршне припреме наших џудиста за то важно такмичење.

"Све је под контролом. Медаљу је увек добро освојити све је ствар самопоуздања, после толико година и толико искуства знам да могу бити у доброј и лошијој форми тако да је чињеница да је супер резлтат. Тренинг је у сваком моменту био ту, само је питање у којој мери и на који начин помогло ми је и то што сам се већ припремао за такмичење за Гренд слем у Тел Авиву који сам пропустио због позитивног теста на корону иако нисам имао јаче симптоме остао сам код куће, тако да сам овде прошао тај један циклус припрема", рекао је Кукољ.

"Месец дана после Тел Авива дошла је Анталија и ја сам био потпуно спреман. Добио сам четири озбиљна противника и био сам на пристојном нивоу на том такмичењу."

"Тренутно сам у Радничком са тренером Мирославом Илићем. Ту тренирам. У врхунском спорту нема престанка тренинга. Тренирао сам све време и резултат је дошао, како сам и очекивао", додаје џудиста.

"Ближе се и нове олимпијске игре у Паризу и биће то треће моје игре, а као да је јуче био Токио. Већ за месец дана креће скупљање бодова за нову норму за предстојеће игре. Имам довољно искуства сада за добар разултат, постоји временски прозор у коме видите да можете и надам се да ћу Париз искористити на најбољи начин.

Алексаднар Кукољ дотакао се и тениског турнира у Београду. 

"Кад већ пратимо тениски турнир у Београду да истакнем да ми је у Токију цимер био тенисер
Миомир Кецмановић. Млађи је од мене и сјајан је момак, дружили смо се. Добио сам другачију слику о тенису и остали смо одлични пријатељи. А веома је лепо што је наш град организатор једног тако дивног тениског турнира и што љубитељи тениса могу у Београду да поздраве и навијају за Новака на Србија опену."

"Ја се радујем празнику, овај Ускрс проводим са породицом, јер већ су припреме за шампионат
Европе завршене. Искористићу празник за породично дружење и уживање.
Из пуног уживања идем на велико такмичење - рекао је за Први програм Радио Београда и емисију Време спорта и разоноде џудиста Александар Кукољ.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару