Читај ми!

Нова медаља, Зорана, Јасмина и Бранкица упуцале злато

Женски тим Србије – у саставу Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Бранкица Зарић – освојиле су златну медаљу на Европском првенству у стрељаштву на 10 метара, које се одржава у Норвешкој. Зорана Аруновић: Дале смо све од себе.

Репрезентативке Србије биле су најбоље. Друго место и сребрна медаља припала је Италијанкама. Францускиње су морале да се задовоље са бронзаним одличје.

У првој дисциплини трећег такмичарског дана, женске екипе пиштоља Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Бранкица Зарић, освојиле су златну медаљу, пету медаљу за Србију на овогодишњем сениорском ЕП.

Србија је била у врху током целог квалификација. Завршила је друга у првој фази. На истој позицији завршила је други део квалификација и пласирала се у меч за злато са Италијом.

Српска трио је одлично отворила меч за титулу, водила са 8:2. Италијанке су успеле да смање заостатак на два поена (6:8, 7:9, 9:11), али им Србија није дала даље. Наше девојке су биле успешније у три узастопне серије и славиле убедљиву победу 17:9.

Екипе Аруновића, Миловановића, Зарића направиле су два корака унапред у односу на прошлогодишње Европско првенство, када су освојиле бронзу и вратиле Србију на трон после двогодишње паузе Последњи пут је Србија била првак Европе у Вроцлаву 2020, на последњем већем такмичењу прерано преминула шампионка Бобана Момчиловић Величковић.

Зорана Аруновић је са сјајним учинком завршила Европско првенство. Освојила је медаљу у свакој од три дисциплине. Освојила је сребрну медаљу у појединачној конкуренцији, бронзу у конкуренцији мешовитих парова са Дамиром Микецом, а тачку је ставила данашњим златом у екипној конкуренцији.

Мушка екипа пиштоља (Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров) пласирала се на шесту позицију у другој фази квалификација и није прошла у дуел за медаље.

Зорана Аруновић: Дале смо све од себе

"Успевале смо да контролишемо меч. Млади и перспективни италијански тим је доказао квалитет, јер успео је се врати после нашег доброг почетка и смањи заостатак. Али дале смо све од себе да их зауставимо и нисмо им дозволиле да изједначе. Када је о мом личном учинку реч, три медаље у три дисциплине су сјајна ствар."

"Када морам да издвојим једно од та три одличја, можда би то ипак било сребро, јер дуел за злато са Оленом Костевич је био велика борба у којој су нијансе одлучивале", рекла је Аруновићева.

 

 

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару