Читај ми!

Рвачи у Пловдиву на Европско првенство за млађе сениоре

Најбоље српске рваче до 23 године очекује први велики изазов у 2022, учешће на Европском првенству коме ће од 7. марта домаћин бити бугарски град Пловдив.

Нашу репрезентацију представљаће шесторо такмичара: Бранко Ковачевић (82 кг, Раднички), Алекса Илић (77 кг, Раднички), Марио Вуковић (87 кг, Сента), Александар Симовић (97 кг, Крагујевац) у грчко-римском стилу, односно Виктор Воиновић (70 кг) који ће се такмичити у слободном стилу, док ће у женској конкуренцији боје Србије бранити Ана Фабијан (62 кг, Потисје).  

После висинских припрема, затим рада у Поречу, учешћа на Светском купу у Софији, наши репрезентативци до 23 године завршне припреме одрадили су у Бугарској, где су за спаринг партнере имали домаће такмичаре и селекцију Румуније.

"Одлично се осећам. Повреде су нас на срећу заобишле и мислим да смо добро избрусили форму за Европско првенство", рекао јеБранко Ковачевић, главни кандидат наше селекције за освајање једног од одличја.

"Припреме су заиста биле изванредне. Имали смо максималне услове. Били смо на планини у јануару, где смо се одлично спремили физички и кондиционо. Потом смо се преселили у Пореч да радимо рвање. Имали смо по два тренинга дневно, са заиста изванредним рвачима из целе Европе."

"Имали смо по петнаестак спаринг партнера, који су нам много значили за ту специфичну рвачку кондцију, где смо јасно могли да видимо где смо у том тренутку. На турниру "Никола Петров" у Бугарској сам заузео пето место у веома јакој сениорској конкуренцији, али било је јасно да смо сви много напредовали", рекао је Ковачевић који је на минулом Светском првенству за рваче до 23 године прошлог новембра освојио бронзану медаљу.
И пред старт Шампионата Европе Ковачевић је оптимиста.

"Мислим да сам спреман за једно од одличја. Надам се медаљи, можда чак и злату, ако се све коцкице поклопе и буде добар жреб. Имаћу значајну подршку, на шампионат долази мој клупски тренер из Радничког Станко Богдан и због свега тога медаља је мој циљ", констатовао је Ковачевић.

Станко Богдан је један од тренера који ће на овом шампионату бити прикључен стручном штабу наше репрезентације коју предводи Стојан Добрев.

"Освајање неке од медаља био би велики успех, али мислим да имамо квалитет за то. Поседујемо изузетно перспективне рваче, који су веома посвећени и са којима се квалитетно ради" каже Богдан.

"Припреме су биле изванредне и за то све похвале заслужује Рвачки савез Србије који је омогућио максималне услове за рад. Руководство савеза заиста даје све од себе да са своје стране и у свом домену пружи максималну помоћ и подршку, што наши такмичари узвраћају добрим резултатима, па смо ушли у један континуитет освајања медаља на великим такмичењима", констатовао је Богдан.

На У23 Шампионату Европе у рвању учествоваће преко 350 такмичара, а првенство ће протећи без рвача из Русије и Белорусије којима није дозвољено учешће, док Украјинаца неће бити због војних сукоба у тој земљи.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару