Читај ми!

Рвање све популарније од како је Штефанек освојио злато у Рију

Младен Кецман члан Извршног одбора Рвачког савеза Србије видно задовољан полуларношћу рвања, рекао рекао је добар моментум српског рвања на прави начин испраћен је и од стране Рвачког савеза Србије. Како је рекао то се примећује на нашим такмичењима где је број учесника дуплиран.

Рвачи Србије последњих година у континуитету освајају медаље на великим такмичењима. Успеси наших сениорских такмичара испраћени су и све већом популарношћу рвања међу младима.

Добар моментум српског рвања на прави начин испраћен је и од стране Рвачког савеза Србије, као и регионалних савеза, који су значајном, континуираном подршком и реализацијом бројних пројеката допринели квалитетнијем раду у клубовима.

"У последњих пет, шест година, односно од освајања олимпијског злата Давора Штефанека у Рију, приметно је да имамо знатно више полазника у школама рвања. Томе су допринели одлични резултати наших такмичара, али и веома квалитетан рад који се спроводи по клубовима, почео је причу некадашњи репрезентативац Младен Кецман који је сада члан Извршног одбора Рвачког савеза Србије.

"То се најбоље примећује на нашим такмичењима, државним првенствима и турнирима где је број учесника дуплиран. У ситуацији смо да се због повећаног интересовање за рвање отварају нови клубови, а за 30 одсто је повећан број рвача у млађим категоријама."

"Огроман допринос у свему томе дали су наши регионални савези. У Војводини се традиционално добро радило, али су последњих година велики скок у квантитету и квалитету направили регионални савези Београда и Централне Србије."

Са своје стране, Рвачки савез Србије се труди да на прави начин испрати растућу популарност једног од најстаријих спортова на свету.

"У неколико наврата успели смо да обезбедимо нова борилишта што је драгоцено. Што се тиче специфичне рвачке опреме, трудимо се да у том сегменту континуирано пружамо помоћ. Ипак, највећи квалитет који имамо су људи који раде по клубовима. То су врхунски стручњаци и велики заљубљеници у овај спорт и то је велико богатство српског рвања када је реч о раду са најмлађима."

Минулог викенда, Београд је био домаћин великог међунардоног турнира за рваче до 17 година.

"То је само један од пројеката за наше младе рваче. На Трофеју Београда и Трофеју Вождовца имали смо преко 150 учесника из девет земаља. Угостили смо рваче из САД, Шведске, Румуније, Молдавије, Словеније, Бугарске, Грчке и Босне и Херцеговине."

"Били смо одлични домаћини, на бази реципроцитета угостили смо осам страних екипа, а то нам је омогућило да наши такмичари у наредном периоду узврате посету, отпутују у поменуте земље и тако учествују на још осам јаких међународних турнира. Тиме смо добили изузетно квалитетне спаринг партнере, али и шансу да се на међународној сцени окушају и рвачи који нису репрезентативци, али ће кроз ове мечеве бити у прилици да напредују и можда успети да заслуже тај статус."

Кецман је посебно истакао веома квалитетан рад на камповима за младе рваче који се редовно организују.

"То нису само припреме, већ ти наши кампови имају и едукативни карактер. На тај начин подстичемо и међуклупску сарадњу, а омогућавамо прилики деци и да се друже. Када је реч о наредним изазовима могу да најавим учешће наших рвача до 15 и до 20 година на Медитеранским играма које ће се одржати у Египту", закључио је Кецман.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару