Читај ми!

Институт за женски спорт у програму "Спортска дипломатија"

Институт за женски спорт и Амбасада Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду ће у наредних годину дана сарађивати на реализацији једног од најпрестижнијих програма Стејт Департмента за развој спорта - Спортска дипломатија.

Како се наводи у саопштењу, Србија ће захваљујући овом програму и сарадњи са Марином Маљковић имати прилику да на програм размене посаље 14 спортских радника и тренера који се првенствено баве женском кошарком.

Програм Спортска дипломатија (Спортс Дипломацy), подразумева селекцију, припрему и одлазак у САД на тронедељно стручно усавршавање.

"Поносна сам што је наша земља изабрана за учешће у овом програму од кога очекујем много. Поносна сам и на Институт за женски спорт, организацију која сваког дана расте и која својим деловањем промовише важне вредности, инклузију, диверзитет и родну равноправност. Лично ћу бити ангажована на овом пројекту, јер га сви видимо као шансу да се подигну капацитети за развој спорта у Србији, кроз оснаживање спортских радника који ће имати едукацију и стручну праксу у земљи која служи свима као пример за све нивое спортских организација, од рекреативног, преко универзитетског до професионалног нивоа", изјавила је Марина Маљковић, оснивач Института за женски спорт, кошаркашки тренер и селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије.

У оквиру Програма Спортска дипломатија, спортски тренери и радници из Србије имаће прилику да отпутују у САД на стручно усавршавање. Током боравка у САД имаће обуку и праксу у веома различитим секторима, од невладиних спортских организација, преко универзитетског спорта, до врхунских професионалних организација попут ВНБА.

Институт за женски спорт водећа је организација за женски рекреативни и просфесионални спорт у југоисточној Европи, коју воде врхунски спортски стручњаци. Институт је непрофитна организација основана са циљем да омогући девојчицама и женама да буду физички активне и помогне им да остваре свој пун потенцијал у животу.

Институт ради на бројним пројектима, од којих се истиче организација бесплатних школа спортова и радионица за девојчице узраста од седам до 14 година. Стручно вођене тренинге за 14 спортова на 20 локација и са преко 30 активних тренера у 14 градова широм Србије, два пута недељно, тренутно похађа више од 1.000 девојчица.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару