Читај ми!

Куваља: Хвала Србији, трка Београд - Бањалука јединствена

Бициклистичка трка Београд - Бањалука, која ће се ове године одржати 16. пут, највећи је спортски догађај у Републици Српској, а сада има и велику подршку државе Србије и председника Александра Вучића, изјавио је директор трке Владимир Куваља.

Куваља је на конференцији за медије у Обреновцу, који ће другу годину заредом бити домаћин старта етапе, захвалио домаћинима председнику општине Мирославу Чучковићу и члану Већа за спорт Милошу Станковићу, који су препознали и подржали ову идеју.

"Дуго времена је требало да прође да трка у Србији добије подршку какву има у Републици Српској, али смо успели захваљујући Министарству омладине и спорта, председнику Александру Вучићу, али и градовима и општинама које сада апсолутно подржавају овај јединствен догађај. Јединствен је према томе сато се једног дана одржава у две земље, а управо етапа из Обреновца до Бијељине, да тако кажем, брише међудржавну границу", рекао је Куваља.

Он је додао је да ће друга етапа бити вожена од Бијељине до Власенице, а потврђена је и она од Дервенте до Бањалуке, те нагласио да постоји могућност да буде одржана још једна етапа, уз пролог у Београду 13. априла увече.

Стартно место прве етапе биће у Обреновцу, а председник општине Чучковић нагласио је да уопште није постојала дилема да ће бити другачије после одличног искуства од прошле године.

Он је данас са Куваљом и званично потписао уговор, па ће караван од 175 бициклиста из тридесетак земаља света управо из центра ове београдске опШтине 14. априла кренути пут Бијељине где је циљ прве етапе.

"Изузетно сам срећан што смо поново на мапи трке која спаја два братска народа. Знамо колики је значај ове трке како у спортском, тако и у туристичком и сваком другом смислу. Могу да се похвалим и да је у нашој општини основан бициклистички клуб Палеж. Радујем се спектаклу у априлу", рекао је Чучковић.

Потпредседник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић задовољан је што је Савез добио још једног члана бициклистичке породице у Обреновцу.

"Део заслуга за то иде и на рачун трке "Београд - Бањалука" која је доживела праву експанзију у последњих неколико година. Драго ми је што се све више градова укључује у ову причу. Екипе из света одавно су препознале ову трку, а то говори и 39 послатих апликација. Нажалост, можемо да прихватимо само 25 односно 175 такмичара", рекао је Гојић.

Једна од учесница је и репрезентација Србије, а најзвучније име од светских екипа је Бахреин Мерида.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару