Читај ми!

Ненад Лаловић за Радио Београд: Корона ожиљке дуго ћемо још носити

Ненад Лаловић је реизабран у Извршни одбор Међународног олимпијског комитета, И то без иједног уздржаног, или гласа против, што је, заиста, реткост. Поносно наставља пут којим су раније ишли оснивач Српског олимпијског клуба Светомир Ђукић, затим Фрањо Бучар, Станко Блоудек, Борис Бакрач, Слободан Филиповић и, наравно Бора Станковић. Пословично скроман, дипломата у души, Ненад Лаловић специјално за Први програм Радио Београда преноси своје утиске...

”Ретко се, заиста, дешава, да одлуке буду једногласне. Ја сам поносан на то што никога нисам разочарао, у свом стилу почиње причу Лаловић за Радио Београд. Доказ је то да сам радио добро од 2018. И да истим темпом наставим И даље, а тек сам у најлепшим годинама”, напомиње најистакнутији спортски дипломата.

Извршни комитет МОК-а има 15 чланова, а осим председника Томаса Баха, четири потпредседника је и још само десет чланова, међу којима је и Лаловић.

Лаловић је рођен је у Београду 1958. године, у богатој каријери обављао је функцију председника Рвачког савеза Србије, а 2014. изабран је и за председника Светске рвачке федерације.

Члан је Управних одбора Светске анти-допинг агенције, Асоцијације спортова летњих олимпијских игара и Асоцијације свих спортских асоцијација.

Први је Србин који је постао члан Извршног комитета МОК-а и први спортски радник после Борислава Станковића, некадашњег генералног секретара ФИБА, који постао цлан МОК-а 2015. године.

Корона траје више од две године И много је утицала на рад И здравље спортиста. Хоће ли оставити последице, на глобалном нивоу?

”Дуго ћемо још имати ожиљке од двега овога што се догађало у вези короне, истиче Лаловић. Кина и Пекинг учинили су све да Зимске олимпијске игре протекну у најбољем реду, али нисам сигуран да одређене медицинске мере неће бити примењене и у Паризу за нешто више од две године. Знате, Европа почиње да рекласира мере, али није Европа планета цела. Тек ћемо видети шта ће бити са Азијом, Африком, како ће се, верујем, ускоро завршити ова пандемија. Увек ће здравље спортиста бити на првом месту, у то не сумњајте”, каже Ненад Лаловић.

Нажалост, на спорт може да се одразе и актуелна политичка И војна дешавања у свету. Правило је вековима да све ратне игре престају, док се одржавају оне много лепше - олимпијске. У том духу Ненад Лаловић из Пекинга преноси своје импресије...

”Било је лепо видети загрљеног руског и украјинског сноубордера који су у чвор завезали своје заставе. Верујем да ће и сада разум преовладати и да неће бити рата, на било којој тачки земаљске кугле. Спорт има ту своју примарну мисију, да шири љубав и толеранцију. Нека оружја и ратна оруђа утихну, постоје много бољи и хуманији начини да се било који неспоразуми исукоби у свету реше”.

На крају ексклузивног интервјуа из Пекинга, Ненад Лаловић је обећао да ће по доласку из Кине прво посетити Радио Београд, када ћемо разговарати И о осталим актуелним спортско-дипломатским темама.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару