Читај ми!

УСНС бира најбоље спортисте и најбоље новинаре у 2021. години

Удружење спортских новинара Србије и ове године организује избор "Спортисте године" - традиционалну акцију којом најуспешнији спортисти добијају одговарајуће признање од оних који су најмеродавнији да им једно такво признање доделе - од спортских новинара.

Што се тиче признања за најбоље појединце у нашем еснафу и овог пута прогласићемо "Златни микрофон", "Златно перо", "Камеру године", "Дописника године", "Млади новинар године", доделити награду за "Животно дело", а награду "Бранка Прелевић" уручићемо за допринос развоју женског спортског новинарства.

Специјална признања предвиђена су за "Издавачки подухват године" у електорнској и писаној форми, "Ексклузивна вест", "Ексклузивни тв прилог" и "Најбољу ТВ причу".

Предлоге за награде са адекватним образложењем и прилозима (текстови, фотографије, снимци) могу слати редакције, секције спортских новинара, али и сви спортски новинари појединачно, на е-маил адресу: office@usns.rs.

Све предлоге разматраће седмочлани жири састављен од наугледнијих спортских новинара.

Рок за слање предлога је 20.01.2022. године.

Церемонија доделе признања као и проглашење спортисте године обавиће се 25. фебруара 2022. О месту одржавања церемоније бићете накнадно обавештени.

Критеријуми за доделу награда су следећи:

1. "Златни микрофон" - за ово признање могу конкурисати сви новинари из електронских медија, који су током године имали већи број оригиналних репортажа, преноса, прилога и других врста новинарских израза, којима су обежили годину и оставили значајан траг у спортском новинарству.

2. "Златно перо" - За ово признање могу конкурисати сви новинари из штампаних медија, који су током године имали већи број текстова, репортажа, преноса, фељтона или других врста новинарских израза, којима су обележили годину и оставили значајан траг у спортском новинарству.

3. "Млади новинар године" - За ово признање могу конкурисати сви новинари из штампаних и електронских медија старосне доби до 27 година, који су током године имали већи број текстова, репортажа, преноса, фељтона или других врста новинарских израза, којима су обележили годину и оставили значајан траг у спортском новинарству. Биће додељена два признања - по једно за представника штампаних и електронских медија.

Кандидати за ова признања морају имати беспрекорно чисте биографије са становишта моралног и етичког кодекса, као и да су својим радом допринели подизању професионалног нивоа и угледа спортског новинарства.

4. "Камера године" - За ово признање могу конкурисати сниматељи, камермани и фоторепортери који су током године имали већи број запажених снимака, фотографија, репортажа, преноса... којима су оставили значајан траг у својој професији. И за ово признање могу конкурисати колеге које имају "чисте" биографије и које су својим радом значајно допринеле подизању професионалног нивоа и угледа спортског новинарства и фотографије.

5. "Животно дело" - Подразумева се да за ову награду могу конкурисати спортски новинари, фоторепортери, сниматељи, редитељи и камермани који су у свом дугогодишњем раду дали изузетно велики допринос подизању угледа, нивоа и свеукупног третмана професије "спортски новинар".

6. "Дописник године" - За ову награду могу конкурисати дописници свих медија, који су извештавали о значајним догађајима, а због критеријума за доделу награде "Новинар године" не могу ући у равноправну конкуренцију за исту. Кандидати за ову награду морају испуњавати исте професионалне услове као и за награду "Новинар године".

7. "Ексклузивна вест" - за ову награду могу конкурисати новинари из штампаних медија.

8. "Ексклузивни ТВ прилог " - за ову награду могу конкурисати новинари из електронских медија. Прилог у себи треба да садржи или ексклузивну информацију, или ексклузивну репортажу (интервју) о врхунским личностима из света спорта

9. "Награда Бранка Прелевић" - За ово признање могу конкурисати све жене спортски новинари које су током године имале више текстова, репортажа, интервјуа, фељтона итд. у којима су на себи својствен начин писале или говориле о спорту. Исти професионални услови важе и за ову награду као и за све остале.

10. "Издавачки подухват године у писаном новинарству" - Специјално признање додељује се аутору књиге, монографије, фељтона, тј свих документарних форми изражавања, који су објављени у претходној години, чиме је дат допринос развоју спортског новинарства.

11. "Издавачки подухват године у електронском новинарству" - Специјално признање додељује се аутору документарног филма, специјалних ТВ емисија, серијалу емисија у трајању од најмање 30 минута, који су објављени у претходној години, чиме је дат допринос развоју спортског новинарства.

12. "Најбоља телевизијска прича" - За ово признање, ексклузивитет није приоритет, већ квалитетна, занимљива прича, о било ком догађају, спортисти, клубу у форми репортаже, кратког документарног филма и слично, у трајању до 50 минута.

Предлоге за награде са адекватним образложењем и прилозима (текстови, фотографије, снимци) могу слати редакције, секције спортских новинара, али и сви спортски новинари појединачно, на е-маил адресу:office@usns.rs.

Све предлоге разматраће седмочлани жири састављен од наугледнијих спортских новинара.

Рок за слање предлога је 20.01.2022. године.

Церемонија доделе признања као и проглашење спортисте године обавиће се 25. фебруара 2022. О месту одржавања церемоније бићете накнадно обавештени.

За више информација можете се обратити председнику УСНС, Петру Денди на тел; 064-8611975, или на Е-маил: office@usns.rs.

 

уторак, 06. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару