Читај ми!

Новак за РТС о "Путу шампиона", подршци родитељима и институцији Жељку Обрадовићу

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, говорио је за РТС о важности подршке родитељима младих спортиста чиме се његова Фондација бави у новом пројекту "Путем шампиона". Ђоковић је заједно са Соњом Васић и Жељком Обрадовићем учествовао у панелу о подршци родитељима коју пружа његова Фондација, после чега је за нашу телевизивију говорио о новом програму.

Новак је истакао да је изузетно важно да и родитељи добију праве информације и едукацију о спорту са којим немају много искуства, како би могли да разумеју са чиме се њихова деца баве.

"Мислим да је то тема којом се бавимо сви ми, спортски радници. Веома је битно из простог разлога што многи родитељи недовољно знају о одређеном спорту. Ако не долазе из тог спорта и немају одређено искуство, наравно да они траже најбољи могући начин, просто савет или људе и менторе који могу да утичу на развој младог спортисте", почео је Ђоковић за РТС.

"То је једна тема која је можда мало и табу тема, о којој се није превише дискутовало у прошлости. Ана Јовановић као креатор овог пројекта, она је била бивша репрезентативка у тенису, зна тачно који су проблеми са којима се суочавају родитељи. Драго ми је да је наша фондација успела да изнесе један овакав пројекат који ће, надамо се, трајати и помоћи многим родитељима."

Светски "број 1" у тенису признаје да нема много искуства у родитељству, али је може да помогне саветима из угла професионалног спортисте који је тренутно на врхунцу каријере.

"Као млад родитељ још учим. Не могу да дајем савете у контексту како бити родитељ, али у неколико улога које сада вршим у тенису, како интернационалном, тако и овде, сматрам да је битна свест родитеља, пре свега нека визија и јасноћа на који начин они желе да њихово дете одраста. Ако је то спорт у који се дете заљубило, онда да покушају да му пруже подршку и том посвећеноћу ће они на неки начин и пронаћи одговоре на одређена питања која имају"

Годину је седми пут у каријери завршио на првом месту АТП ранг-листе, да ли је жеља за следећу годину да тако и остане?

"Увек јесте, тежим ка томе. Докле год се будем бавио професионалним тенисом, имаћу највише амбиције. Верујем да сам и даље у психофизичком стању да могу да се такмичим за највиша одличја у нашем спорту, тако да ћу тежити ка томе."

Поред њега, значајне савете и речи упутили су Соња Васић и Жељко Обрадовић, којег је Новак посебно похвалио због свега што је учинио у свету кошарке.

"Захвалио бих се и Соњи и Жељку што су данас присуствовали панелу. Мислим да је веома битно и, искрено, пријатно сам се изненадио када сам видео да су прихватили да подрже овај програм. Ово је јако битна тема за све спортове и спортисте. Жељко Обрадовић је институција у сваком смислу речи, изванредан човек, велики познавалац спорта, кошарке, а и живота. Штошта може да се научи од њега", закључио је Ђоковић за РТС.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару