Читај ми!

"Златна рукавица" за финиш такмичарске боксерске 2021

Међународни турнир велике традиције и историје, 64. по реду "Златна рукавица“ стартује у Лозници и окупиће боксере и боксерке из 18 земаља. Престижни турнир у хали Лагатор стартује данас, велика финала резервисана су за суботу увече 18. децембра са почетком до 17 часова, а улаз је бесплатан за све дане такмичења.

Лозница ће угостити 90 актера племените вештине, који заједно са њиховим тренерима и стручним тимовима чине преко 150 гостију.

Србију на 64. "Златној рукавици" предводи капитен супертешкаш Владан Бабић.

"Желимо још једном да покажемо да је српски бокс много напредовао, да такмичарску 2021. која је за све нас била непоновљива година изазова, великог рада, великих тренутака каријере, свега онога што смо одувек сањали, а нисмо доживели, од припрема на највишем врху Европе Елбрус на Каквказу до београдске Арене и Светског првенства. Сви наши репрезентативци су спремни и једва чекају мечеве. Позивам публику из Лознице, али и околних градова да дођу и да уживају у квалитетним борбама и боксу у хали Лагатор која је симбол племените вештине на нашим просторима. Претходне недеље прескочио сам један део тренинга јер ми се опет јавила повреда руке, али мислим да је то прошлост. Учинићу све да победим ривале и Србији донесем злато у супер тешкој категорији", рекао је Бабић.

Велика очекивања су и од најмлађег репрезентативца најлакше тежинске категорије Омера Аметовића који је на Светском првенству у Београду показао велики потенцијал.

"Традицију морам да наставим, зато сам ту, у рингу сваки дан, то је мој пут и мој сан. Са сваког такмичења медаља за Србију, стремим увек најсјајнијој, али свака медаља је медаља и у зубе јој не гледам. Одмах по завршетку такмичења у Арени наставио сам да радим свакодневно и припремам се за финиш сезоне. Веровао сам да ћу се наћи на списку такмичара Златне рукавице и ево ту сам изузетно мотивисан да пружим сјајне партије које ће ме одвести до циља, до тријумфа у хали која је одувек била симбол бокса. Верујем да ће публика испунити Лагатор до последњег места и помоћи нам у решавању задатка који смо себи поставили, а то је освајање златних медаља за Србију", рекао је 19-годишњи Аметовић, који се такмичи у категорији до 48 килограма.

Код дама Србију ће представљати тим у јаком саставу који предводе Јелена Зекић и Наталија Шандрина, које су уз Нину Радовановић наше узданице за медаље на Светском првенству у Истанбулу у марту 2022. године.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару