Читај ми!

Звездина доминација у џудоу - Одбрањени трофеји и у мушкој и у женској конкуренцији

Џудисти Црвене звезде били су бољи од Омладинског џудо клуба Београд са 4:1 у финалу Суперлиге Србије, чиме су одбранили титулу и учинили да трофеј и ове године буде у ризници клуба у Љутице Богдана. Звезда је славила и у женској конкуренцији, пошто су црвено-беле џудисткиње у финалу биле боље од екипе Славије са 4:0.

Џудисти Црвене звезде наставили су доминацију у Суперлиги, најјачем домаћем клупском такмичењу.

На татамију "Шумица", црвено бели су у финалу били бољи од тима Омладинског џудо клуба Београд 4:1, чиме су одбранили титулу и учинили да трофеј и ове године буде у ризници клуба у Љутице Богдана.

"Ово је био други меч Звезде и ОЏК-а у два дана. За овај дуел смо се специјално припремали. Подигли смо ниво самопоуздања, створили још бољу атмосферу. Договорили смо се да у мечеве уђемо максимално и одбранимо титуле и код мушкараца и код жена. Изуезтно смо поносни и срећни јер је ово још једна наша дупла круна. Сад нам предстоји Лига шампиона у Паризу, где нападамо трон Европе", рекао је Никола Николић стратег ЏК Црвена звезда.

Финални меч Суперлиге Србије био је право уживање за све љубитеље џудоа.

Искусни борци Звезде и Романтичара, предвођени некада врсним џудистима Николом Николићем и Немањом Томићем обећавали су прави спектакл.

На татамију "Шумица", борци оба тима пружили су максимум и показали како се бори за свој клуб.

"Честитао бих Звезди на заслуженој победи 4:1. Постигли смо добар резултат, прошле године смо били пети и ово је велики напредак за нас. Показали смо да имамо добру екипу. Имали смо добар састав, попунили сваку категорију, имали стабилне борце, дошли до финала. Друго место је наш данашњи максимум. Што се Суперлиге тиче, мислим да је виђен добар квалитет", истакао је Немања Томић, тренер ОЏК Београда.

У мечевима за бронзано одличје славили су џудисти Кинезиса из Ниша као и Борца из Новог Сада.

Резултати: 

Репесаж: Раковица (Београд) - Борац (Нови Сад) 2:3 (20:21) , Кинезис (Ниш) - Славија (Нови Сад) 4:1 (40:10).

Полуфинале: Црвена звезда (Београд) - Цемент (Беочин) 5:0 (50:0) , ОЏК - Омладинац (Степановићево) 5:0 (50:0).

Меч за 3.место: Борац (Нови Сад) - Цемент (Беочин) 3:2 (30:20), Кинезис (Ниш) - Омладинац (Степановићево) 4:0 (31:10)

Финале: ОЏК Београд - Црвена звезда 1:4 (1:22)

У "Шумицама" одржано екипно првенство за Жене - Звезда одбранила трон

Црвена звезда је нови-стари шампион државе. На Екипном првенству за жене, одржаном у Спортском центру "Шумице" у Београду, црвено-беле даме су супериорно одбраниле трон.

Имале су четири меча, оствариле су четири победе и окитиле се још једном титулом екипног првака Србије. Друго место припало је новосадској Славији, док су трећа места заузели београдски клубови Партизан и Вождовац.

Током такмичења Црвена звезда је била доминантна, у четири кола само је Славија успела да јој „откине" један меч, све остале дуеле црвено-беле су добиле 5:0.

На отварању Првенства Звезда је одмерила снаге са „вечитим ривалом" и лако стигла до победе. Уследио је дуел са Славијом.

Новосађанке су једине успеле да покваре идеалан скор црвено-белих дама, али од неког изненађења није било ни речи. До краја Првенства пали су и вршачка Локомотива и београдски Вождовац максимални резултатом 5:0.

Немања Николић, тренер Црвене звезде није крио задовољство новом шампионском круном.

"Ово је наша трећа узастопна титула и веома сам срећан. Задовољан сам како су девојке одрадиле такмичење, показале су квалитетан џудо. Ово је потврда доброг рада у нашем клубу на свим нивоима, како у такмичарском, тако и у руководећем кадру. Велике заслуге за освајање новог пехара иду и нашем руководству на челу са Иваном Тодоровим. Доминација на домаћем терену је потврђена, остаје да и на међународној сцени докажемо свој квалитет."

Јовичић, тренер новосадске Славије, осврнуо се на квалитет Шампионата, али и на дуел против Црвене звезде којој је једино Славија "откинула" један меч.

"Драго ми је да су се појавиле неке нове женске екипе и надам се да ће их у будучности бити још више. Две екипе које су освојиле трећа места, Партизан и Вождовац показале су да имају квалитет да, можда, следеће године направе нешто више. Ми са Звездом имамо тај ривалитет већ годинама. Поред тог једног меча који смо у дуелу са црвено-белима решили у своју корист, још два су могла да оду на нашу страну. Овај пут је било у корист Звезде и ја им честитам на победи. Што се тиче нас, ишли смо на титулу, све испод тога за нас је неуспех. Девојке су се, са друге стране, бориле, дале све од себе, пробаћемо следеће године да освојимо титулу."

РЕЗУЛТАТИ:

Прво коло: Вождовац (Београд) - Локомотива (Вршац) 3:2 (21:20), Партизан (Београд) - Црвена звезда (Београд) 0:5 (0:41).

Друго коло: Вождовац (Београд) - Славија (Нови Сад) 1:4 (10:31) , Локомотива (Вршац) - Партизан (Београд) 1:4 (10:40).

Треће коло: Црвена звезда (Београд) - Славија (Нови Сад) 4:1 (31:10), Вождовац (Београд) - Партизан (Београд) 2:3 (20:30).

Четврто коло: Локомотива (Вршац)- Црвена звезда (Београд) 0:5 (0:50), Партизан (Београд) - Славија (Нови Сад) 2:3 (20:30).

Пето коло: Вождовац (Београд) - Црвена звезда (Београд) 0:5 (0:50) , Локомотива (Вршац) - Славија (Нови Сад) 1:4 (10:40).

Пласман: Црвена звезда, Славија, Партизан, В.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару