Читај ми!

Стевићев Породични дан окупио најмлађе бициклисте на Ади

Наш прослављени бициклиста Иван Стевић, оснивач манифестације Тур де Коп и организације Тур де Фан, заједно са својим тимом окопио је на Ади Циганлији претходног викенда велики број најмлађих бициклиста и њихових породица на традиционалном Породичном бициклистичком дану.

На овај начин Иван Стевић скренуо је пажњу пре свега на заштиту бициклиста у саобраћају, на едукацију деце и одраслих и свест о томе колико је важна безбедност у саобраћају, али и бициклистичка култура у нашој земљи.

Стевић је дао најлепши пример свима како се ради на популаризацију и промоцији спорта на овим просторима.

Иван Стевић који је четири пута представљао Србију на Олимпијским играма у бициклизму, један је од највећих промотера бициклизма и здравог живота у овом делу света.

,,Циљ нам је био да окупимо младе бициклисте, децу и њихове родитеље. Да покажемо свима шта је заправо бициклистичка култура. Да радимо на омасовљењу овог дивног спорта али и да га промовишемо међу најмлађима. Да родитељи виде шта је заправо бициклизам и због чега би њихова деца требало да се баве овим дивним спортом."

"Врло битан аспект Породичног дана је и презентација о безбедности бициклиста у саобраћају коју вршимо са Агенцијом за безбедност у саобраћају. Ту је наравно и едукативна радионица коју организујемо традиционално са нашом чувеном бициклисткињом Јованом Црногорац, која ради са најмладјима'' рекао је Стевић.

Заједно са Јованом Црногорац, учесницом Олимпијских игара у Рио де Жанеиру у планинском бициклизму, одржана је и школа бициклизма за најмлађе, едукативна радионица током које су деца на полигону имала прилику да се упознају са основама вожње.

Била је то јединствена прилика да родитељи виде како се ради са децом на полигону, али и да се читаве породице окупе, друже и забаве у природи.

"Док сам се такмичили, резултати су ми били приоритет, али данас је то свакако рад са децом. То ми данас представља највећу радост и задовољство. У оквиру моје школе бициклизма под називом Бициклирај, окупљамо младе, едукујемо их и радимо са њима. Велико ми је задовољство што имам прилику да већ другу годину за редом сарађујем са Иваном Стевићем у оквиру Породичног дана."

"Мислим да су овакве манифестације најважније за промоцију бициклизма медју децом и њиховим породицама, за едукацију о самој вожњи али и о безбедности у саобраћају. Наша мала бициклистичка заједница је из године у годину све бројнија и поносни смо на то", рекла је олимпијка Јована Црногорац.

Један од најважнијих сегмената у оквиру Породичног дана била је и едукативна радионица и презентација Агенције за безбедност у саобраћају, коју је представљао Мирко Коковић.
Посебан акценат стављен је на коришћење заштитних кацига, прслука али и едукацију о вожњи у вечерњим и ноћним сатима.

Иначе, породични дан на Ади био је организован у оквиру промотивних активности манифестације Тур де Коп која је овог лета трећи пут одржана на Копаонику.

Иван Стевић искористио је прилику да свим окупљенима представи и четврто издање догађаја Тур де Коп и објави да ће се наредна манифестација одржати 20. августа наредне године.

Тур де Коп је такође породични догађај који сваке године окупља више од 100 породица на Копаонику, а поред бициклистичких вожњи које немају такмичарски карактер, већ је главни циљ дружење у природи, током Тур де Копа сваке године ради се и на едукацији о заштити животне средине међу децом, али и на промоцији здравог живота и бављења спортом.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару