Читај ми!

Микец освојио бронзу у надметању микс тимова на “Купу председника“

Олимпијски вицешмпион Дамир Микец је, у тиму са Гркињом Аном Коракаки, освојио бронзану медаљу у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем на “Купу председника“ у Вроцлаву, завршном светском такмичењу у 2021.години.

Микец и Коракакијева, актуелна светска првакиња ваздушним пиштољем, су у четвртак, у квалификацијама заузели прво место. Другог дана су на програму била полуфинала и финале, који су одржани по експерименталним правилима.

Осам најбољих из квалификација су подељени у две полуфиналне групе. Збирни резултат сваког тима се, после сваког хица, претвара у поене. После првих пет хитаца испада четвртопласирани, после 10. серије трећепласирани пар, а најбоља два микса у групи пуцају још пет серија.

Микец и Коракакијева су у А групи током целог такмичења водили велику борбу за прво место са Индијком Ману Бакер и олимпијским прваком Џевадом Форугијем (Иран). После 11. хица (четири серије пре краја) иранско-индијски тандем је био на првој позицији са четири поена више од Гркиње и Србина (29:25).

Међутим, Микец и Коракакијева су били презицнији од тандема азијских стрелаца у наредне три серије, освојили су шест поена (по два у свакој серији), повели су са 31:29 и преузели прво место.

У последњој серији, Бакерова и Форуги су имали бољи укупни резултат, изједначили су на 31:31, па је о првом месту у групи одлучивало распуцавање. Пар азијских стрелаца је отишао у меч за злато јер је у додатном хицу био успешнији (погодили су 21,1 круг, а Микец и Коракакијева су скупили 20,2)

Српско-грчкој комбинацији је припала бронза, јер по експерименталним правилима нема мечева за треће место. Бронзане медаље добијају оба другопласирана тима у полуфиналним групама.

Друго место у Б полуфиналној групи и другу бронзу освојили су Селин Гобервил (Француска) и Кристијан Рајц (Немачка). Најбољи у овој групи били су Матилд Ламол (Француска) и Артем Черноусов (Русија) и отишли у борбу за злато са Бакеровом и Форугијем. У дуелу за прво место Бакерова и Форуги су тим Ламол/Черноусов савладали са 16:8 у поенима

Микец је био успешан и на старту појединачног такмичења. Наш репрезентативац је у поподневном програму другог дана заузео седмо место у квалификацијама мушкараца ваздушним пиштољем и прошао у сутрашње полуфинале.

Борба за пласман међу осам најбољих је била врло изједначена. Микец је погодио 577 кругова, као и осмопласирани Словак Тузински и Пакистанац Џозеф. Микец и Тузински су даље прошли због већег броја унутрашњих центара од Џозефа, који је завршио такмичење.

Ваздушни пиштољ, микс, полуфинале, Група А: 1. Ману Бакер (Индија)/Џавад Форуги (Ирак) 31 поен, 2. Ана Коракаки (Грчка)/Дамир Микец (Србија) 31 (одлучило распуцавање), 3. Олена Костевич (Украјина)/Абишек Верма (Индија) 19, 4. Силвија Штајнер (Аустрија)/Фредерик Ларсен (Данска) 12.

Ваздушни пиштољ, мушкарци, квалификације: 1. Кристијан Рајц (Немачка) 586, 2. Џавад Форуги (Иран) 584, 3. Шаудари Саураб (Индија) 581... 7. Дамир Микец 577...

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару