Читај ми!

Велика очекивања боксера на СП у Београду

Београд је домаћин Светског првенства у боксу за мушкарце које ће 24. октобра почети свечаном церемонијом отварања у Штарк Арена. За медаље на највећем светском надметању бориће се више ос 660 боксера из 105 земаља. Мање је од недељу дана до почетка, а капитен репрезентације Владан Бабић, легенда овог спорта Мирко Пузовић и колега Петар Денда, гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорили су о томе како тече завршница припрема.

Капитен тима Владан Бабић наступиће у супертешкој категорији констатовао је да су припреме репрезентације успешно приведене крају и да се са нестрпљењем очекује почетак првенства.

"Добро смо спремни. Обавили смо последње припреме и што се спаринга тиче. Можемо мало и да одморимо до почетка турнира. И мислим да ће све да прође како треба и како је замишљено. Од 13 категорија ми смо попунили 12 иако смо имали бројних проблема првенствено због ситуације са пандемијом. Али мислим да имамо простора да изненадимо цео свет нашим наступом", рекао је капитен Владан Бабић.

"Предходних 5 година представљао сам Србију на међународним такмичењима и мислим да ће ово бити круна на све то. Ово ми је савршена прилика да се поново докажем. Потрудићу се максимално. Надам се да ће Арена бити пуна и надам се да ћемо моћи да се носимо на крилима публике", констатовао је Бабић.

Део карата је већ распродат а најављено је да ће током такмичења у Београду бити спровођене ригорозне епидемиолошке мере, што је прокоментарисао и репортер РТС-а Петар Денда који прати припреме за одржавање првенства.

"Што се епидемиолошких мера тиче и ово такмичење ће бити спроведено као и сва досадашња у свету. Боксери ће бити редовно тестирани а мере у самој сали ће бити ригорозно спроведене", констатовао је Денда.

Боксерска легенда Мирко Пузовић је прокоментарисао тренутни тим Србије и очекивања на предстојећем првенству.

"Могу вам рећи да сам задовољан са нашим тимом и оним што су до сада показали. Ови тренутно што имамао су најбољи боксери. Мислим да ће на крилима наше публике, која зна да нас подигне, постићи велики успех. То је велика шанса јер Светско првенство није свакога дана. Када дају све од себе, чак и ако изгубе они су победници. А сада имају заиста изванредне услове. Бокс је сигурно враћа на велика Врата", констатовао је Пузовић.

Освајач 2 бронзане медаље са Светских првенстава, бронзе са Олимпијских игара у Лос Анђелесу, два сребра и бронзе са Европских првенстава кратко је прокоментарисао некадашњу и садашњу ситуацију у нашем аметерском спорту.

"Свако време има своје специфичности али у сваком времену је најважнији рад и само рад" истакао је Пузовић.

Говорило се и о све већој популарности аматерског бокса и томе колико ће тој популаризацији допринети предстојеће првенство.

Констатовано је да ће ово Светско првенство незбанично бити круна настојања да аматерски бокс поврати примат над професионалним боксом и другим спортовима.Допринеће да се овај спорт поново врати међу пет најпопуларнијих на свету.

Присетили су се и предходног Светског првенства које је 1978. одржано у Београду када је тим ондашње Југославије освојио 6 сребрних и једну бронзану медаљу.

Истакнута су очекивања да ће на новом првенству бити освојена једна до три медаље што ће свакако бити велики успех узимајући у обзир велику конкуренцију и да ће пут до медаље водити преко шест до седам победа.

 

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару