Читај ми!

Српски парастрелци за РТС: Хвала грађанима што су нас пратили и бодрили, Париз није далеко

Српски параолимпијци из Токија су се вратили са четири медаље, а гости РТС-а били су Драган Ристић, освајач два злата, Здравко Савановић, освајач сребра, као и селектор Владимир Пајић.

Српски параолимпијци, освајачи медаља на Играма у Токију, Драган Ристић, Здравко Савановић и селектор Владимир Пајић, за Јутарњи програм РТС-а говорили су о великом успеху постигнутом у Токију.

"Пријатно смо изненађени како смо дочекани и колико су Игре испраћене. Ја сам првог дана по доласку у Србију био позван на утакмицу крагујевачког Радничког и Партизана и већ на улазу сам добио овације, пре него што су ме најавили. После најаве да сам дошао и да сам освојио две златне медаље, цела хала је аплаудирала пет минута. Хвала мојим суграђанима, али и свим грађанима Србије који су нас пратили и бодрили и помогли да донесемо срећу нашем народу", рекао је за РТС Драган Ристић, освајач две златне медаље у Токију.

Здравко Савановић је у Токију освојио сребрну медаљу, а каже да је она последица жестоких припрема.

"Моје припреме су биле ударничке. Селектор је рекао да сам потрошио више малокалибарске муниције него цела репрезентација. Али, мора да се ради, нисам одустајао, спремао сам се три месеца у Новом Саду. Резултат долазује тај рад", рекао је Савановић.

Селектор Пајић говорио је о самој организацији и животу у Токију за време трајања Игара.

Игре су биле специфичне због ситуације са ковидом. За разлику од претходних Игара, све је било отежао - свакодневна тестирања, одласци на стрелиште које је било далеко. Свако путовање од сат времена за њих је тешко и одвлачи пажњу. Међутим, ово је тим који је заједно већ десетак година и труди се да све буде на највишем могућем нивоу, да они (такмичари) могу да остану фокусирани само на свој наступ и дају свој максимум, што они и дају на сваком тренингу. Ови људи раде десет пута напорније и улажу много, много велике напоре да постигну ово што постижу, рекао је селектор Владимир Пајић.

Селектор је рекао да су услови за тренинг из године у годину све бољи, зато и долазе резултати.

Наредне Игре су већ за три године, али већ следеће годину на програму су и Европско и Светско првенство, а српски парастрелци надају се да ће покупити норме за Париз и поновити успех из Токија.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару