Читај ми!

Завршавају се Летње параолимпијске игре у Токију

Параолимпијске игре у Токију биће званично затворене свечаном церемонијом која ће се одржати на Националном стадиону у Токију у 20 сати по локалном, односно 13 сати по средњеевропском времену, саопштио је Параолимпијски комитет Србије. Затварање Параолимпијских игара РТС ће директно преносити на Другом програму.

Заставу Србије на церемонији затварања носиће Ласло Шурањи, освојач сребрне медаље, који ће свој последњи наступ имати сутра, а након њега на стадион у Токију ући ће и чланови делегације, који се нису вратили у Србију након такмичења.

На Параолимпијским играма учествовало је око 4.400 спортиста из више од 160 земаља, а који су се надметати у 22 спорта и 539 дисциплина.

Србију је у Токију представљало деветнаест такмичара, који су наступали у седам спортова - стоном тенису, атлетици, пливању, стрељаштву, пауерлифтингу, бициклизму и таеквонду.

Српски спортисти освојили су шест медаља и то стрелац Драган Ристић два злата, стрелац Здравко Савановић сребро, атлетичар Жељко Димтријевић сребро, као и Ласло Шурањи у стрељаштву, док су стонтенисерке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић екипно узеле бронзу.

Затварање Параолимпијских игара можете пратити у директном преносу на Другом програму РТС-а.

петак, 06. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару