Читај ми!

Кајакашица Марија Достанић вицешампионка света

Српска кајакашица Марија Достанић освојила је сребрну медаљу у једноседу на 500 метара на Светском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Португалу. Марију на шампионату у Португалу очекује такмичење у још две дисциплине.

Достанић је трку у Монтемор о Вељу извеслала за један минут и 51.85 секунди, док је злато припало европској првакињи Алиди Гажо из Мађарске (1:49.19), а бронзу је освојила Данкиња Фредерике Матисен (1:52.63).

"Презадовољна сам како сам одвеслала трку јер сам и пре старта и на самом старту била јако фокусирана. Веома сам поносна на себе јер сам после много времена успела да уђем у ту своју трку и да покажем колико вредим. Од самог старта па до краја трке сам била максимално фокусирана и нисам гледала са стране. Тек кад са прошла кроз циљ и када сам видела селектора да ми маше и Милоша физиотерапеута, онда сам била свесна да сам друга. Трка је била изванредна и пресрећна сам што сам успела да дођем до сребра", рекла је Марија после доделе медаља за сајт Кајакашког савеза.

Марију на шампионату у Португалу очекује такмичење у још две дисциплине.

"Тренирала сам и радила сам напорно. Сутра ме чекају и двосед и четверац где идемо да узмемо још две медаље", додала је светска вицешампионка.

петак, 06. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару