Читај ми!

Немања Матијашевић за РТС: Бићемо успешнији него у Рију

Атлетичар и параолимпијски репрезентативас Немања Матијашевић гостујући у Јутарњем програму истакао жељу да наш тим у Токију оствари још боље резултате него на ранијим играма. На претходним олимијским играма у Пекингу параоломпијски тим Србије освојио је три, у Лондону пет, а у Рију девет медаља.

Колико је у овом тренутку реално да се премаше досадашњи успеси на Параолимпијским играма, шта може да се очекује од ових и колико је важно учешће на таквој манифестацији за сваког од спортиста?

"Да не стварам притисак на колеге из репрезентације али мислим да је доста реално да надмашимо те резултате обзиром да имамо 20 учесника што је најбећи број спортиста до сада.", рекао је Матијашевић.

Констатовано је да све већи успеси параолимпијског тима доприносе и све већој популаризацији спорта што опет доприноси све бољој и већој промоцији земље учешћем на највећем светском такмичењу.

Скакач удаљ Немања Матијашевић први пут учествује на највећем такмичењу али не крије велике амбиције.

"Реалне амбиције су освајање медаље. А свакако ћу покушати да пређем границу од 7 метара."

Уз вас је и Жељко Димитријевић који је синоним за успех на Параолимпијским играма. Како је то бити са њим у истом тиму?

"Велико је задовољство радити са њим јер је он човек са највише освојених златних медаља на свим такмичењима и светски је рекордер. Наравно, драго ми је да сам му саборац и желим му сву срећу.", констатовао је Матијашевић.

Путујете у четвртак и у вашој дисциплини наступате одмах у финалу.

„Стижемо у петак увече и остају нам три дана до почетка такмичења тако да планирамо да урадимо неколико тренингаи у уторак је старт. Параолимпијцима желим пуно среће на наступима, а људима у Србији да нас прате, бодре и надам се да ћемо их обрадовати.", закључио је Матијашевић.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару