Читај ми!

Параолимпијски тим Србије пошао пут Јапана

Под слоганом "Која је твоја супермоћ" Параолимпијски тим Србије одлази у престоницу Јапана. Неки с намером да донесу нове медаље, поставе нове рекорде, али уз исту најважнију поруку.

„Читава наша активност има не само постизање добрих и великих резултата, већ инклузију оног дела становништва који се до сада на неки начин осећа искључен из друштва.", истакао је Зоран Мићови, Параолимпијски комитет Србије.

Делагација Европске уније помаже радећи на њиховој промоцији, медијиској видљивости и освешћивању нације да су они прави супер хероји.

„Срећан пут у Токио. Учествовање на овим играма је резулатат вашег талента, посвећености тренингу и одлучности да успете. Циљајте високо, дајте све од себе, и учините да Србија и ми будемо поносни.", Пол-Анри Пресе, Делегација ЕУ у Србији.

„Министарство омладине и спорта, Параолимпијски комитет и наше параолимпијце помаже на најбољи могући начин, припремајући се за ове Параолимпијске игре и сигуран сам да ћемо то чинити у наредном периоду." Дарко Удовичић, Министарство омладине и спорта.

На играма у Рију наши параолимпијци освојили су девет медаља. Жељко Димитријевић, Ласло Шурањи и Борислава Перић- Ранковић су актуелни олимпијски шампиони.

Покушаћемо да се вратимо са више медаља него из Рија, нека то буде наш главни циљ и надам се да ћемо га остварити. Пратите нас навијајте, надам се да ћемо показати која је наша супермоћ. Живела Србија.", Немања Матијашевић.

Српски параолимпијски тим чиниће 20-оро такмичара, четворо више него на Играма у Рију. Представљаће нашу земљу у атлетици, пливању, стрељаштву, бициклизму, таеквонду, стоном тенису и дизању тегова.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару