Читај ми!

Завршница Спортских игара младих у Сплиту: Деца једва чекају дружење и такмичење

Око 220 девојчица и дечака из Србије путује у Сплит, на завршницу Спортских игара младих, које овог лета прослављају 25 година постојања.

На Спортским играма младих обично буде више од 1.000 деце, а неће бити ништа другачије ни ове године.

"И ове године ће сва деца која су изборила право на играма бити у Сплиту на великој међународној завршници, али ће се пре свега водити рачуна о епидемиолошким мерама", каже Далиборка Делибашић из Спортских игара младих.

"Деца одлазе у Сплит са прелепим емоцијама, поготово она која су већ тамо била. Они жељно очекују заврпницу у Сплиту од самог почетка такмичења. Ми се трудимо да им објаснимо шта треба да им буду амбиције - пре свега да се лепо друже, да знају шта је фер-плеј, чему их уче и велики спортисти који су подршка СИМ-у у региону".

Деца су имала прилику да разговарају са Жељком Ребрачом, Тијаном Малешевић,  Жарком Паспаљем... Према речима Дубравке Делибашић, деца су од њих научила шта је лепо дружење и лепо понашање.

Сву децу очекује и једна лепа утакмица. 

"Дечаци и девојчице из све три земље ће имати и своју репрезентацију и играће против екипе у којој су Александар Чеферин, Звонимир Бобан, Луис Фиго, Даријо Срна...".

 

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару