Читај ми!

Микец и Себић у Топ 10 на светским ранг листама

Српски стрелци Дамир Микец и Миленко Себић налазе се међу десет најбољих на најновијим светским ранг листама Међународне стрељачке федерације објављеним после Олимпијских игара у Токију.

Дамир Микец, олимпијски вицешампион ваздушним пиштољем, други је на ранг листи овим оружјем, a Миленко Себић је пети на листи стрелаца малокалибарском пушком из тростава, којом је у Токију освојио бронзу.

Непосредно пред ОИ, Микец је освојио сребро и на Светском купу у Осијеку, а прво место држи олимпијски првак и победник СК у Осијеку Џавад Форуги (Иран).

 Андреа Арсовић, освајач осмог места МК пушком из тростава у Токију тренутно је на 13. позицији листе за ово оружје, Зорана Аруновић је на 21.месту МК спорт пиштољем...

За ранг листу се бодује учинак на такмичењима Међународне стрељачке федерације, Олимпијским играма и континенталним првенствима и играма у појединачним дисциплинама.

Остварења у надметањима мешовитих парова се не рачунају, а ове године су, сем Олимпијских игара, одржана два Светска купа (српски стрелци су учествовали само на једном) и Европско првенство.

Захваљујући тренутном пласману, Дамир Микец и Миленко Себић су добили позивнице за „Куп председника".

Датум и место одржавања такмичења, на које је позвано по првих 12 стрелаца на ранг листама Међународне стрељачке федерације после ОИ, ће ускоро бити одређен.

У већини дисциплина ваздушним и малокалибарским оружјем прве позиције на листама држе олимпијски прваци.

Две дисциплине су изузетак, ваздушном пушком за жене води Меролин Такер (САД), која је на ОИ била шеста, али доста бодова скупила је на Светским куповима.

Олимпијска првакиња Кијан Јанг је трећа, на првој позицији МК пушком тростав за мушкарце је освајач олимпијског сребра Сергеј Каменски (Русија), а шампион из Токија Чангонг Жанг (Кина) је на трећем месту.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару