Читај ми!

Отворено шаховско првенство "Србија опен 2021"

Прво међународно шаховско првенство "Србија опен 2021" отворено је у петак у Београду, а на њему ће се до 8. јула такмичити 500 играча, међу којима и више од 50 велемајстора.

То је највеће шаховско такмичење ове године у Европи, речено је на отварању у београдском хотелу "Метропол".

Представници Шаховског савеза Србије, организатора такмичења, истакли су да значајнији турнир у шаху није одржан још од 1988.године.

Турнир су свечано отворили представници Министарства омладине и спорта, државни секретар Милан Савић и помоћник министра Дарко Удовичић.

"С поносом могу да кажем да имамо 500 играча који ће учествовати, 44 националне федерације, више од 250 носилаца међународних титула, међу којима има и више од 50 велемајстора. Ово нам даје за право да верујемо да ће Србија опен бити најјачи и највећи турнир ове године у Европи, а тако и свету", истакао је први човек турнира Маријан Стричевић.

Право учесћа на турниру имају сви шахисти без обзира на титулу и рејтинг.

Најбоље рангирани учесник је Рус Владимир Федосејев, а прате га олимпијац из Азербејџана Рауф Мамедов и Украјинац Јуриј Кузубов.

Најбоље рангирани српски шахиста је Александар Инђић.

Организатор је предвидео наградни фонд у износу од 25.000 евра, који ће бити распоређени на 46 награда за најбоље учеснике.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару