Читај ми!

Стевић: Очекујем још много српских бициклиста на СП у Источном Сарајеву

Иван Стевић, спортски директор Светског бициклистичког шампионата Гран Фондо који ће се возит од 5. до 10. октобра у Источном Сарајеву, истиче да је поносан на четворицу српских возача који су изборили квалификациону норму за Светско првенство.

Овог викенда у Љубљани је вожен чувени бицикликслитички Маратон Фрања, на којем је наступило 1700 возача из читаве Европе, међу којима је било и 15 српских бициклиста.

У изузетној конкуренцији, квалификационе норме за Светско првенство у Источном Сарајеву и на Јахорини изборили су Милорад Анђелковић, Тони Смиљанић, легендарни Братислав Стаменковић и Горан Корица.

"Поносан сам на наше такмичаре. Заиста су оставили сјајан утисак и изборили чак четири норме, што довољно говори о квалитету наших возача и њиховој припреми за Гран Фондо Маратон Фрања. Честитам им на успеху и желим им много среће на Светском првенству у Источном Сарајеву овог октобра.", рекао је Иван Стевић.

Наредну прилику да остваре норму за Светско првенство наши возачи имаће управо на стази Светског шампионата, где ће се одржати квалификациона трка Светске Гран Фондо серије и то од 13. до 15. августа.

"Заинтересованост возача за квалификациону трку у Источном Сарајеву овог августа је огромно. Многи желе да се опробају на атрактивној стази Светског првенства, два месеца уочи највећег такмичења. Сви они који нису остварили норму биће силно мотивисани и нема сумње да нас већ у августу очекује велики спектакл у Источном Сарајеву и на Јахорини.", додао је Стевић.

Интересантно је и то да је Иван Стевић предводио као бициклиста српски тим који је наступио на чувеном бициклистичком Маратону Фрања у Љубљани, који се вози под окриљем Светске бициклистичке Уније и спада у ред најстаријих и најпознатије Гран Фондо такмичења на свету.

Колико је Маратон у Љубљани значајан, довољно говори и податак да је тријумфовао легендарни Холанђанин Џони Хугерланд, вишеструки учесник на Тур де Франсу и шампион Холандије на друму 2013. године.

Србију су у престоници Словеније представљали Милорад Анђелковић, Бобан Радоичић, Тони Смиљанић, Владимир Беочанин, Иван Цветановић, Бранко Дјордјевић, Драган Илиц, Владан Миљановић, Бојан Милојевић, Бојан Недељковић, Ђура Пушкаш, Братислав Стаменковиц, Горан Корица, Бранко Марковић.

"Светско првенство је идеална прилика за популаризацију бициклизма у нашој земљи јер први пут ћемо имати прилику да пратимо једно овако значајно и масовно такмичење у нашој околини, на Јахорини која је врло популарна дестинација у нашем народу. У претходне три године, Трка кроз Србију је два пута стартовала са Јахорине и из Источног Сарајева. Имамо одличну сарадњу и очекујем да ће још много српских бициклиста обезбедити учешће на Светском првенству у Источном Сарајеву и на Јахорини. Идеалну прилику бициклисти ће имати већ у августу. Квалификациона трка вози се на истој стази која је атрактивна али и веома захтевна.'', истакао је Стевић.

Иван Стевић је данас велики промотер српског бициклизма, али и Светског шампионата у Источном Сарајеву и на Јахорини.

"О Светском првенству у августу не морам да трошим много речи. Биће то једна од највећих трка до сада на овим просторима, наступиће више хиљада возача из целог света. Доћиће великани светског бициклизма, легенде али и возачи који желе да се докажу у таквој конкуренцији. Источно Сарајево ће овог октобра бити престоница светског бициклизма" истакао је Стевић.

Иван Стевић је као бициклиста четири пута наступио на Олимпијским играма (2004, 2008, 2012. и 2016. године), возио је као професионалац у Италији и два пута је победјивао на Трци кроз Србију (2011. и 2013. године).

Сада своје пребогато искуство преноси као организатор највећих бициклистичких трка на овим просторима.

субота, 07. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару