Читај ми!

Спортски центар у Бору носиће име Бобане Момчиловић Величковић

Спортски центар у Бору носиће име прослављене српске репрезентативке у стрељаштву Бобане Момчиловић Величковић, одлучила је Скупштина града Бора. Бобана је била једна од најуспешнијих српских репрезентативки, а такмичила се у дисциплини гађање ваздушним пиштољем.

Бобана била је чланица стрељачког клуба "Бор 030". Остаће упамћена као један од најбољих стрелаца ваздушним пиштољем 21-ог века, освајач златне медаље на светском првенству у екипној конкуренцији, трострука појединачна шампионка Европе, финалиста Олимпијских игара.

"Нисмо случајно одабрали да Дом свих спортова понесе Бобанино име, јер је она највећи спортиста у историји града", рекао је Игор Јанковић, члан градског већа задужен за спорт и омладину.

"Да се вечно памти име једног великог човека који је много урадио за град Бор и на сваком месту, у сваком тренутку представљао град Бор, освајајући медаље, освајајући срца и душу свих нас Борана", изјавио је градоначелник Александар Миликић.

У стрељани где је Бобана до прошле године тренирала данас су на ватреној линији неки нови клинци.

"Гледао сам Бобану Величковић на телевизији па сам зато и ја почео да тренирам."

"Она је била стварно врхунски шампион у стрељаштву. Да ли си је гледао некад? Да, да, преко телевизора, на сва првенства на која је ишла."

У стрељачком клубу "Бор 030" су одлучили да линија на којој је Бобана тренирала заувек буде затворена за пуцање, а трофеји и њене личне ствари представљају својеврсни музеј шампиона.

"Задњи тренинг који је имала пред см породјај, једно пар дана, ево тако је ту оставила ову флашицу са водом и њен Лаптоп, и онда смо решили у Клубу да тај кутак овековечимо да тако кажемо, додали смо мајицу из Рија са Олимпијских игара и део, само део медаља које је Бобана освајала", рекао је тренер наше прослављене репрезентативке Бобан Марковић.

Одборници Скупштине града Бора су такође одлучили да се у октобру на Дан града, Бобана Момчиловић Величковић постхумно прогласи за првог почасног грађанина рударског града на истоку Србије.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару