Читај ми!

Један од најтиражнијих јапанских листова позива на отказивање Олимпијских игара

Други најтиражнији јапански дневни лист "Асахи Шимбун", званични партнер Олимпијских игара у Токију позвао је у свом уводнику на отказивање Игара, упозоравајући на ризике по јавно здравље и оптерећење здравственог система услед пандемије коронавируса.

Анкете у Јапану показују да се јавност махом противи одржавању Олимпијских игара овог лета, забринута због десетина хиљада спортиста и званичника који би допутовали у земљу која је од прошле године остала затворена за странце и у којој се вакцинација одвија споро.

Поједина лекарска удружења већ су протестовала против одржавања Олимпијаде.

"Тражимо од премијера да мирно и објективно процени ситуацију и одлучи о отказивању догађаја овог лета. Далеко смо од ситуације у којој сви могу бити уверени да ће бити сигурни и безбедни. Нажалост, то је реалност", наведено је у уводнику листа "Асахи Шимбун".

До сада је у Јапану вакцинисано само пет одсто популације, а велики део државе укључујући и Токио још увек је под рестриктивним мерама и ванредним стањем.

Регистровано је скоро 720.000 инфицираних, а 12.394 особе су преминуле од ковида 19.

Сједињене Америчке Државе су у понедељак препоручиле својим грађанима да не путују у Јапан, али јапански званичници тврде да то неће утицати на Игре.

И Бела кућа је у уторак саопштила да остаје при одлуци да се Игре одрже како је планирано.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару