Читај ми!

Спектакл у Чачку, Спортске игре младих крстаре Србијом

Караван Дунав осигурање Спортских игара младих крстари Србијом, а у последња три дана радост и емоцију коју доноси осетили су школарци у Чачку, Пожаревцу и Петровцу на Млави.

Прво је у среду више стотина дечака и девојчица направило прави спектакл на теренима прелепог Спортског центра "Младост" у Чачку на такмичењима у уличној кошарци, турниру Коца-Кола купа у малом фудбалу, Лино између две ватре, одбојци, атлетици...

На церемонији свечаног отварања присуствовали су заменик градоначелника Владан Милић, помоћник градоначелника Мирослав Петковић, председница СИМ Србије Марија Михајловић, регионални директор СИМ Тихомир Гудић, кошаркашка легенда Југославије Радмило Мишовић, координаторка СИМ за Чачак Ивана Вукајловић, директор СЦ Младост Милош Стеванић и талентовани спортисти.

"Када после годину и више дана колико смо били затворени видим оволико малишана на једној оваквој манифестацији, оволико осмеха, пуно ми је срце. Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи, али са професионалном организацијом, што потврђујемо из године у годину", изјавила је Ивана Вукајловић.

Пламен радости и пријатељства запалили су СИМ-овци Ања Исаиловић, Магдалена Симовић, Павле Николић и Ђорђе Ћурчић. Конфете су се разлетеле на све стране, чула се граја деце и Игре су могле да почну.

Промотери Игара у граду крај Мораве били су чувени кошаркаш Радмило Мишовић, званично најбољи спортиста Чачка у 20. веку, затим некадашњи европски шампион у каратеу Славољуб Пипер и тренер КК Борац Марко Мариновић, који је омиљен у овом граду и шире.

"Све изгледа фантастично, драго ми је што сам један од промотера и што видим оволико деце на теренима. Цео живот сам у спорту, волим спорт, живим за спорт и мислим да су овакве манифестације права ствар да би се деца одвојила од телевизора, компјутера, таблета и да дођу да се баве спортом", изјавио је популарни Малина.

Дан касније на сцену су ступили школарци из Пожаревца, такмичења су била изузетно занимљива, најбољи су по традицији изборили пласман на регионално и државно финале, а сви заједно понели су кући позитивне утиске и стекли нова пријатељства.

Церемонији свечаног отварања присуствовали су градоначелник Саша Павловић, већник за спорт Милан Јовић, председник Спортског савеза Пожаревца Златан Костић, директорка Спортског центра Марија Трнавац, председница Дунав осигурање Спортских игара младих и други.

"Хвала организаторима што су Игре и ове године у нашем граду. Драга децо, данас је најважније да се лепо дружите, да се такмичите и остварите лепе резултате, а град Пожаревац ће увек бити ту да буде добар домаћин, да тако кажем, ваших малих Олимпијских игара", рекао је градоначелник Павловић, који је први пут на Играма и после отварања дружио се и са младим учесницима.

Пламен пријатељства запалила је Александра Димитријевић, девојчица која је фудбалски голман и такмичила се на турниру Коца-Кола купа.

Наредна станица СИМ каравана био је Петровац на Млави, где су школарци из овог града на теренима Спортског центра још једном показали зашто су Спортске игре младих најлепша спортска прича у региону.

На цеременоји свечаног отварања присуствовали су заменик председника општине Горан Ристић, начелник општинске управе Горан Стефановић и народна посланица Наташа Јовановић. Бакљу су носили најуспешнији СИМ-овци на челу са младом шахисткињом Магдаленом Илић, шампионком Србије у школском спорту.

Сва такмичења одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штабови.

У Србији, Дунав осигурање Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније "Коца-Кола", Уефа Фондација, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Дунав осигурање Спортске игре младих је најмасовнији и веома драгоцен пројекат у оквиру кровног ЦСР пројекта Компаније Дунав осигурање „Пријатељ од детињства".

На реду су два дана паузе а онда најлепша спортска прича се сели у лепу Сокобању, где је отварање планирано за понедељак, а у уторак специјални гости на Играма у Сурдулици биће фудбалери суперлигаша Радника, који је ове сезоне направио најбољи резултат у историји.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару