Читај ми!

Четири злата за Србију у Загребу, Мирончиков најбољи боксер

Боксерска селекција Србије најуспешнија је на управо завршеном шампионату Балкана са 13 медаља - четири златне, шест сребрних и три бронзане.

Први пут после 30 година Србија је освојила златне медаље, у конкуренцији 16 селекција, док је српски репрезентативац Владимир Мирончиков проглашен за најбољег боксера шампионата.

У мушкој конкуренцији освојено је седам медаља, шест у женској, од тога по две златне како код јачег пола (Немања Гавриловић у категорији до 60 кг и Мирончиков до 80 кг), тако и код дама (Александра Рапаић 69 кг и Нина Радовановић 51 кг).

Млади Гавриловић је показао да његово време тек долази и да израста у сјајног борца. Сјајном партијом у финалу победио је фаворизованог ривала из Албаније Кренара Занелија, који је имао и две профи борбе у досадашњој каријери.

Након бриљантне партије Гавриловића, уследио је и бљесак Мирончикова који је победио ривала из Хрватске, домаћина Матеја Уремовића од којег је био бољи у све три рунде и понео назив најбољег боксера првенства.

Златни српски момци са Балканијаде 2021. већ сада потврђују да од њих можемо пуно очекивати на Светском првенству у Београду крајем октобра месеца.

У мушкој конуренцији освојил смо и три сребра: Раде Јоксимовић у категорији до 52 кг, Вељко Глигорић (56 кг) и Владан Бабић (+ 91 кг), као и бронзе Сандро Полетан 75 кг и Џејлан Тоскић 69 кг.

Сребро у женској конуренцији освојиле су Сандра Маран до 48 кг, Јелена Јанићијевић 64 кг и Наталиа Шандрина 60 кг, док је бронзу освојила Снежана Шиљковић до 54 кг.

Како се наводи у саопштењу БСС, селектори боксерских селекција Србије Милан Пиперски (мушка) и Мирко Ждрало (женска) могу бити изузетно задовољни, Србија је показала да је после доста година постала сила на Балкану.

На пут се отишло захваљујући подршци државе Србије и компаније МТС. Честитке боксерским репрезентативцима који су након 30 година освојили златне медаље на првенству Балкана међу првима је упутио председник Републике Србије Александар Вучић.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару