Читај ми!

Донација Фајзера Међународном олимпијском комитету

Међународни олимпијски комитет (МОК) потписао је Меморандум о разумевању са компанијом Фајзер Бионтек у вези са донацијом вакцина за заштиту од вируса KОВИД-19, којима ће се имунизовати учесници Олимпијских игара широм света.

Национални олимпијски комитети ће у сарадњи са Владама својих земаља радити на дистрибуцији доступних вакцина и одређивати приоритете за процес имунизације.

У саопштењу се наводи да Међународни олимпијски комитет снажно подржава све националне олимпијске комитете који спроводе процесе имунизације откад су вакцине постале доступне за широку употребу.

Напомиње се да је да вакцинација јако битна у процесу заштите свих спортиста и чланова делегација који ће учествовати на Олимпијским играма у Токију, али и због заштите локалног становништва у Јапану.

Међународни олимпијски комитет већ је раније истакао пример Олимпијског комитета Србије који је кроз сарадњу са Министарством омладине и спорта и Владом Србије међу првима спровео процес вакцинације спортиста као припрему за наступ на Олимпијским играма.

"Донација вакцина биће велики допринос у нашим напорима да овога лета у Токију одржимо безбедне и сигурне Олимпијске игре за све учеснике. Позивамо све спортисте и чланове делегација који ће бити у Токију да приме вакцину и тако нам помогну да створимо сигурно окружење за све. Примањем вакцине спортисти, као највећи амбасадори здравог начина живота, шаљу јаку поруку да вакцинисање није само питање личног здравља, већ и бриге за заједницу и све људе око нас", рекао је председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах и захвалио компанији Фајзер Бионтек на донацији вакцина.

У светлу припрема за Олимпијске игре, а у складу са актуелном пандемијском ситуацијом везано за инфекцију ЦОВИД-19, Олимпијски комитет Србије формирао је Радну групу за праћење свих аспеката ЦОВИД-19 инфекције на спортисте и чланове Мисије која је одржала и предавање свим спортистима и члановима спортских савеза о важности имунизације путем вакцинације.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару