Читај ми!

Обреновац је био град спорта, а сада је и град врхунског бициклизма

Завршена је друга етапа на 15. међународној бициклистичкој Трци Београд – Бањалука.

Друга етапа вожена је од Обреновца до Бијељине у дужини од 122 километра. Наступило је 170 возача из 35 земаља.

"Поносни смо на то што смо део једне од најбољих трка у овом делу Европе. Обреновац је данас свет, у нашу општину дошли су неки од најбољих тимова света. Прелепу слику у свет послало је 170 возача из целог света. Поносни смо и на то што трка и баш ова етапа додатно повезују Србију и Републику Српску. Показали смо да можемо да будемо добри домаћини највећих спортских догађаја. Бициклистима желим много среће и успеха на путу ка Бијељини и даље ка нашој братској Бањалуци и нека најбољи победи", рекао је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.

"Обреновац је данас утиснуо у своје име и жиг организатора једне од највећих трка на овим просторима, трке Београд – Бањалука. Обреновац је град спорта, а од данас дефинитивно и град врхунског бициклизма", додао је Милош Станковић, члан општинског већа Обреновца за спорт.

Друга етапа од Обреновца до Бијељине била је равничарска етапа, која је завршена спектакуларном, кружном вожњом у центру Бијељине.

Бициклисте је дочекао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

"Бијељина је данас центар бициклизма у овом делу света. Дочекали смо неке од најбољих светских екипа и возача. Све је протекло савршено, и сви ми у Бијељини морамо бити поносни што је наш град домаћин оваквог спектакла. Поносни смо и на нашу матицу Србију и нашу Републику Српску. Желим свим учесницима са пет континента леп и пријатан боравак у нашој Бијељини. Нека понесу лепе успомене из нашег града, а ми ћемо се трудити као и увек да будемо најбољи могући домаћини", рекао је Петровић.

У спринтерској завршници центром Бијељине победио је Пољак Патрик Стош, испред Естонца Раима и Италијана Гурадинија. Жуту мајицу задржао је Немац Џастин Волф.

"Стаза је била врло захтевна, поготово током четири вожена круга у Бијељини, где смо имали много кривина. Успео сам да задржим жуту мајицу, али ће бити тешко остати на првом месту у наредној етапи" рекао је Џастин Волф, екипа Бајк Еид.

Трећа етапа биће најтежа на трци и биће вожена у суботу од Бијељине до Власенице.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару