Читај ми!

Стартовала 15. бициклистичка трка Београд - Бањалука

Свечаном церемонијом отварања на Тргу Републике у Београду званично је почела 15. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука.

Прва етапа вози се од Београда до Шапца, спринтерка етапа погодна нашем најбољем возачу и капитену репрезентације Србије, Душану Рајовић који је најавио да ће ићи на етапне победе у свим равничарским етапама.

У среду су у Београд пристигле светски познате екипе Андрони Ђокатоли и Бардијани из Италије, Ново Нордиск из САД-а, Ево про рејсинг из иреске, и Мазовше Серце Полски тим из Пољске чији возач Јакуб Крачмарек брани жуту мајицу освојену на прошлогодишњој трци одржаној у септембру 2020.

Бардијани и АндрониЂјокатоли изазивају велику пажњу светских медија где год се појаве и редовни су учесници трке Ђиро д'Италија где су њихови возачи долазили и до етапних победа.

На трци ће наступити 175 бициклиста из 35 светских земаља.

Интесовање највећих светских тимова је из године у годину све веће, а током 2021. трка је у свом 15. издању угостила тимове из Италије, Немачке, са Новог Зеланда, из Камбоџе, Ирске, Русије, Сједињених Америчких Држава, Пољске, Словачке, возаче из Холандије, Француске, Аустрије као и екипе из целог региона.

недеља, 08. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару