Приједор први пут домаћин етапе на Трци Београд - Бањалука

Приједор ће први пут у историји бити домаћин етапе на 15. издању бициклистичке трке Београд - Бањалука. Бициклистички караван са 400 учесника из 35 земаља стартоваће из Приједора 25. априла, а циљ те последње, четврте етапе биће у самом центру Бањалуке, где нас и ове године очекују спектакуларни кругови.

На састанку градоначелника Приједора Далибора Павловића и директора Трке Владимира Куваље, озваничена је прва, историјска сарадња измедју града Приједора и организатор једине бициклистичке манифестације у региону која се налази у првој категорији Светске бициклистичке Уније.

У претходним издањима највалитетнијег бициклистичког догађаја у овом делу Европе никада се није десило да караван иде западније од Бањалуке, али за све постоји први пут.

Челници града на Сани били су одушевљени идејом да на један дан угосте више од 400 људи из свих крајева света.

,,Посебно смо поносни на то што смо постали део овако престижне трке која је члан прве УЦИ категорије. Драго ми је што ћемо имати прилику да видимо неке од најбољих бициклиста света у нашем граду, а уверен сам да ћемо бити добрио домаћини и да ћемо имати шта да покажемо гостима. Посебно сам срећан што ћемо имати представника на трци, а то је наш бициклиста Синиша Лукић. Он ће као члан репрезентације БиХ представљати свој град током свих етапа трке" рекао је градоначелник Далибор Павловић.

Уз захвалност градоначелник, Владимир Куваља је додао да је посебно срећан што из године у годину све више градова жели домаћинство једне од етапа.

,,Не тако давно трка је трајала само два дана, а сада је продужена на четири. Раније никада нисмо скретали са коридора на путу од Београда до Бањалуке или обрнуто, а ево већ трећу годину идемо у Власеницу, па сада и у Приједор. Моја жеља је да једног дана стигнемо и до Требиња и покажемо свету цијелу Републику Српску.", истакао је Куваља.

Ово издање трке по именима је најјаче до сада, јер од 25 екипа, три су из ранга про континентал тимова.

 

,,Екипе очигледно цене труд који смо уложили прошле године да одржимо трку. И ове године је ситуација комопликована, али смо предузели све неопхдне мере, чак је и већина чланова моје организације, као и бициклиста са ових простора вакцинисано захваљујући доброј сарадњи са властима Србије и Београда конкретно. Зато бих позвао Приједорчане да испрате трку 25. априла, наравно поштујући све прописане мере како бисмо сачували оно што је најважније, здравље" нагласио је Куваља.

 

Трка стартује 22. априла првом етапом која се вози од Београда до Шапца, дан касније бициклисти крећу из Обреновца, а циљ је у Бијељини. Трећа етапа вози се од Бијељине до Власенице, а велико финале је на програму 25. од Приједора преко Козарске Дубице, Градишке и Лакташа до Бањалуке.

Жуту мајицу освојену прошле године браниће возач пољске екипе Мазовше Серце Полски Јакуб Качмарек, а у међу фаворите на папиру сигурно се убрајају чланови Бардијанија, Андрони Ђокатолија и Ново Нордиска.

 

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару