Корона стала на пут олимпијској бакљи у Јапану

Убрзан раст новозаражених коронавирусом у Јапану пореметио је план кретања олимпијског пламена у тој острвској земљи. Гувернер Осаке прогласио стање медицинског хитног случаја и отказао све активности у вези са олимпијском бакљом у тој провинцији.

Носиоци олимпијске бакље више неће моћи слободно да се крећу улицама Јапана према раније утврђеном плану, у циљу спречавања ширења заразе коронавирусом.

Гувернер Осаке Хирофуми Јошимура отказао је све догађаје у вези са олимпијском бакљом у том региону, пошто се у овом тренутку зараза коронавирусом брзо шири, а проглашено је и стање "медицинског хитног случаја".

"Дневни број заражених ове седмице учетворостручен је у односу на претходну и медицински систем је преоптерећен", изјавио је Јошимура на конференцији за медије.

Олимпијска бакља кренула је у обилазак Јапана из Фукушиме 25. марта, а на путу који би требало да траје 121 дан требало је да прође кроз Осаку 14. априла.

Осака је у среду забележила 878 нови случајева заразе коронавирусом, а 70 процената болчничких капацитета већ је попуњено.

Олимпијске игре у Јапану, које су биле планиране за прошлу годину, требало би да се одрже од 23. јула до 8. августа, после чега следи организација Параолимпијских игара.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару