Читај ми!

Обреновац домаћин етепе трке Београд - Бањалука  

Тачно 20 дана остало је до почетка најквалитетније бициклистичке трке на овим просторима, 15. међународне трке Београд - Бањалука. Обреновац је један од градова који ће бити у фокусу на овогодишњој трци, јер ће први пут у историји и званично бити домаћин етапе на нашој најзначајнијој трци која се налази у првој категорији Светске бициклистичке Уније.

Трка се вози од 22. до 25. априла, а Обреновчани ће дочекати караван са 400 учесника из 35 светских земаља у другој етапи која ће се возити 23. априла све до Бијељине.

"Обреновац има јаке везе са Републиком Српском. Наша општина је братимљена са шест општина у Републици Српској и овде живи близу десет хиљада људи који су пореклом са тих простора. Овом активношћу ми показујемо да смо заиста град спорта. Ово је једна од ретких општина у Србији где је спорт потпуно бесплатан. Имамо жељу да бициклизам буде једна опд најразвијенијих грана спорта у будућности.", рекао је Мирослав Чучковић председник општине Обреновац.

Прошле године, Обреновац је проглашен најбољим пролазним циљем на трци, а ове године град на Сави и Колубари дочекаће 175 бициклиста из целог света на старту једне од најзначајнијих етапа током које ће 15. годину за редом такмичари прећи границу измедју Србије и Републике Српске без заустављања.

"Нама у организацији много значи укључивање више градова, а самим тим расте и популарност бициклизма на теритрији Србије и Републике Српске."

Обреновчани спремно дочекују трку Београд - Бањалука. Обреновац је град врхунске одбојке, фудбала, рукомета, кајака, кошарке, рвања, џудоа, футсала, а челни људи Обреновца најављују да ће у текућој години покренути и први бициклистички клуб. У претходних неколико година изградјен је и велики број бициклистичких стаза на најатрактивнијим локацијама у граду.  

"Мислим да ће грађани Обреновца тек видети колики је значај трке Београд - Бањалука и за град Обреновац, за целу Србију, и кроз додатно спајање Србије и Републике Српске, али и кроз развој бициклизма и могућности које Обреновац пружа у спортско рекреативном и туристичком погледу.", рекао је Милош Станковић, члан општинског већа задужен за спорт.

Интрересовање светских екипа за учешће на трци било је огромно, тако да ће Обеновчани на 15. медјународној трци Београд - Бањалука дочекати возаче из Шпаније, Сједињених Америчких Држава, Италије, Русије, Немачке, Камбоџе, са Новог Зеланда и из читавог региона. Учествоваће и репрезентација Србије.  

"Оно што пружа Обреновац, ја сам заиста обишао стазу и видео сам да стварно радите на бициклистичким стазама. Та комуникација и алтернативна превозна средства, бицикла, треба да буде порука ове трке.", истакао је Иван Стевић, промотер трке Боград - Бањалука.

Прва етапа вози се 22. априла са Трга Републике у Београду до Шапца који ће такодје први пут бити домаћин етапе. Друга етапа повезује Обреновац и Бијељину, док ће током трећег тркачког дана бити вожена и краљевска етапа из Бијељине до Власенице. У последњој етапи, 25. априла бициклисти ће стартовати из Приједора и возиће до Бањалуке где нас и ове године очекују спектакуларни кругови у самом центру престонице Републике Српске.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару