Читај ми!

Kуваља: Обреновац је понос трке Београд - Бањалука

Први пут у историји, Обреновац ће бити домаћин етапе на нашој најјачој бициклистичкој трци Београд - Бањалука. Прошле године, Обреновац је такође први пут био званично и домаћин пролазног циља.

Овогодишња међународна спортско туристичка манифестација Београд - Бањалука возиће се од 22. до 24. априла. Возиће се укупно четири етапе, а Обреновац ће бити стартни место друге, по многима најзначајније етапе, која ће се возити све до Бијељине и током које ће Бициклистички караван са више од 400 учесника 15. годину за редом прећи границу између Србије и Републике Српске без заустављања.

Друга етапа из Обреновца до Бијељине возиће се 23. априла.

"Поносни смо на то што је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим тимом препознао наш рад и што се Обреновац укључио у организацију једног од најзначајнијих спортских догађаја за Републику Српску и Србију. У претходних 14 година Обреновац је константно био на рути трке, јер увек започињемо трку из Београда. Пре две године смо стартовали из места Ушће код Обреновца када нам је у организационом смислу много помогао господин Милош Станковић из општине Обреновац задужен за спорт. Прошле године први пут смо имали пролазни циљ и главној улици Милоша Обреновића, а ове године, возићемо и кругове кроз сам центар града. Слободно могу да кажем да сам са својим тимом поносан јер је један веома значајан град у Србији, Обреновац, који је веома битан за саму трку Београд - Бањалука, данас званично део наше велике организације као етапно место" истакао је Владимир Kуваља, директор трке Београд - Бањалука.

Обреновац је град спорта. Град који у спортском али и туристичко и инфраструктуром смислу напредује из дана у дан.

"Спроводимо у дело јединствен спортски програм у целој Србији, програм Еко динар. Уз помоћ тог програма више од 2500 дечака и девојчица узраста од десет до осамнаест година бесплатно се баве спортом у Обреновцу. Имамо и програмско финснсирање спорта за 51 клуб на територији општине Обреновац, а много смо учинили и и уложили у развој спортске инфраструктуре по селима а територији наше општине" истакао је Милош Станковић, члан општинског већа задужен за спорт.

Обреновац је познат у спортском смислу по женском Одбојкашком клубу Тент, пливачком и ватерполо клубу Тент, рукометашима, кошаркашима и фудбалерима Радничког, али и по одличним џудистима који су чланови најјаче лиге Србије, рвачима, каратистима, сјајним кајакашима, кик боксерима и од скоро веома јаком Kлубу малог фудбала Палеж. Много се улаже и у развој и у инфраструктуру у Обреновцу.

"Размишљамо и о нашим бициклистима и рекреативцима, изградили смо чак 12 километара песацко бициклистицких стаза, а посебно смо поносни на део тих стаза које су изграђена у једном од најлепших излетишта у Србији, нашем Забрану" истакао је Милош Станковић из општине Обреновац.

Сви учесници 15. међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука имаће прилику да се упознају и са чувеном обреновачком лековитом водом и модерном бањом и старим купатилима која су потпуно реновирана по најсавременији стандардима и налазе се у самом центру Обреновца.

"Данас Обреновац има најмодерније бањско купалисте са најмодернијим третманом и условима у центру града. Бањски комплекс садржи 33 купатила. Уредили смо и собраћајнице на уласку у град за све наше госте и туристе. Градимо нови тржни центар, завршетак радова планиран је у мају. Изградили смо нов Ургентни центар и нову најсавременији зграду Дома здравља. Реновирали смо популарно излетиште Цевка код чувеног Хотела Обреновац, у питању је купалисте на отвореном које је бесплатно за све грађане наше општине. Посебно смо поносни на зградњу мултифункционслног комплекса јавне намене, будуће градске библиотете на месту некадасње старе опстине" додао је Милош Станковић.

Обреновац ће најпре бити домаћин пролазног циља прве етапе која се вози 22. априла са Трга Републике у Београду до Шапца.

Друга етапа стартује 23. априла из Обреновца и вози се до Бијељине.

Трећа етапа на 15. међународној трци Београд - Бањалука вози се из Бијељине до Власенице 24. априла.

Манифестација се и ове године завршава круговима у центру Бањалуке 25. априла.

недеља, 08. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару