Читај ми!

Почиње нова сезона Спортских игара младих

Спортске игре младих (СИМ), највећа регионална и европска манифестација за децу и омладину, одржаће се и ове године у Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији. Игре ове године прослављају јубилеј, 25 година од оснивања, када су 1996. по идеји председника Здравка Марића први пут одржане у Хрватској.

У Босни и Херцеговине ове године одржаће се 11, а у Србији по осми пут.

Такмичење у Србији одржаће се у 10 спортова (атлетика, мали фудбал, одбојка, између две ватре, баскет 3 на 3, шах, стони тенис, тенис, рукомет, одбојка на песку) и у плану је да пламен Дунав осигурање СИМ каравана радости и пријатељства прође целу Србију, од Зрењанина до Прибоја и Новог Пазара, од Сремске Митровице до Ниша, Сурдилице и Куршумлије.

Такмичење ће се одржати у атрактивнијем формату за младе спортисте и подељено је на нивое - квалификациона, градска, регионална (турнирска) и државна, у сарадњи са партнером Игара - Савезом за школски спорт Србије.

Као и претходних година победници са државног финала избориће пласман на регионално, међународно финале у Сплиту.

Дунав осигурање Спортске игре младих прошле године биле су једино спортско такмичење у Европи, које је упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији, одржано од почетка до краја, укључујући и регионално финале у Сарајеву, а организатори верују да ће ове године бити лакше и да ће ситуација са корона вирусом бити повољнија.

"Једва чекамо нову сезону, нове радости, осмехе и победе. Наша деца су дивна, уливају нам наду у боље сутра, а ми ћемо учинити све да када се заврши такмичење оду кућама срећни. И стекну нове другаре из других градова Србије и из региона, наравно поштујући све прописане епидемиолошке мере Владе Србије у борби против корона вируса", изјавила је Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије.

Дунав осигурање Спортске игре младих у Србији одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије, министарства омладине и спорта и министарства просвете и технолошког развоја. Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније "Цоца-Цола", УЕФА Фоундатуон, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

недеља, 08. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару