Читај ми!

Србија добила организацију Гран фонда у Београду

Србија ће бити домаћин једне од највећих и најзанимљивијих бициклистичких трка у овом делу Европе. Чувени Гран фондо одржаће се у Београду 25. и 26. септембра и окупиће више од хиљаду рекреативаца али и професионалних бициклиста из целог света.

Поред Европског првенства у планинском бициклизму које ће се одржати од 12. до 15. августа на Петроварадинској тврдјави, Србија је добила и организацију Гран Фонда, масовне трке која окупља више од хиљаду бициклиста из целог света.

У питању је један од најмасовнијих спортских покрета у свету који је настао у Италији средином прошлог века. Српски бициклизам напредује. Србија је земља спорта, а предани радом и улагањима у све спортове учинили смо да и бициклизам постаје све популарнији из дана у дан у нашој земљи. Потврда тога је и организација Гран Фонда и Европског првенства у планинском бициклизму у Новом Саду.

"Гран фондо серија данас се вози у читавом свету и нама је велика част и задовољство што ће Србија и Београд бити на светској мапи не само професионалног, већ и рекреативног бициклизма и рекреативног спорта. Овом манифестацијом Србија стаје раме уз раме са најбогатијим и најразвијенијим земљама", истакао је Вања Удовичић, министар омладине и спорта.

Гран фондо се вози у највећим градовима света попут Њујорка, Рима, Лондона, Дубаија, Лос Андјелеса, а трке се возе и у Аргентини, Аустралији, Бразилу, Мексику и Русији. Чувени Гран фондо у Риму сваке године окупља више од двадесет хиљада учесника. Од овог лета и Београд ће бити на мапи ове велике светске серије.

"Преданим и добрим радом Бициклистичког савеза Србије и нашег четвороструког олимпијца Ивана Стевића, успели смо да добијемо организацију Гран фонда у Београду. Ово је година српског бициклизма. Поред Гран фонда и Европског првенства, одржаћемо и 61. Трку кроз Србију у јуну и 15. трку Београд - Бањалука у априлу."

"Сезону смо почели шампионатом Србије у цикло кросу на Сребрном језеру почетком фебруара. Очекује нас и редован програм, државна првенства, али и наступи наших бициклиста на Европским и Светским првенствима. Добар рад доноси признања Европске и Светске бициклистичке Уније. Прва смо земља у региону која организује Европско првенство у планинском бициклизму. Наставићемо још одлучније да напредујем и ширимо базу."

"Велику захвалност дугујемо министарству омладине и спорта и министру Вањи Удовичићу, граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу, као и покрајинском секретаријату за спорт, јер без њихове подршке не би смо били у прилици да организујемо овако значајне спортске догадјаје. Стекли смо велико поверење челника Европске бициклистичке Уније и надамо се да ћемо то и оправдати најбољом организацијом до сада", истакао је Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Гран Фондо Србија возиће се у Београду 25. и 26. септембра.

недеља, 08. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару