Читај ми!

Слепи шампион из Лесковца спреман за Игре у Токију

Милан Петровић из Лесковца слеп је од једанаесте године, али га то не спречава да постиже изузетне спортске резултате. Учествовао је на Играма у Лондону, сада се припрема за параолимпијске игре у Токију у тандем бициклизму. Успешан је и у атлетици и тријатлону.

Живот га није мазио али из свих недаћа излази јачи и снажнији. У једанаестој години остао је без вида, пре Игара у Рију дијагностикован му је тумор на мозгу, а данас је са својим друговима поново на бициклу и једва чека Игре у Токију.

Милан Петровић има 34 године. Kаже спорт га је обликовао као личност, као правог борца који се никада не предаје.

"Без спорта конкретно у мом случају не би било ништа. Значи имам пример где на је толико тешко да се понекад и свађамо на тренинзима када нам је мука када ветар дува, видимо Лесковац буквално ту нам је, боримо се", каже Милан Петровић, најбољи спортиста Лесковца.

Био је и државни репрезентативац у голбалу спорту за слепе и слабовиде, на Београдском маратону 2009. постао је прва слепа особа која је истрчала 42 километра.

У историју српског спорта поново се уписао када је завршио получелични тријатлон у Београду. Прошле године скакао је падобраном. Kада не вози бицикл, трчи на градском стадиону, када не трчи, плива.

недеља, 08. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару