Читај ми!

Том Брејди против бранилаца титуле, коме ће припасти 55. Супербоул

Утакмицом између Тампа Беја и Канзас Ситија вечерас се завршава сезона у америчком фудбалу. Том Брејди ће покушати са Баканирсима да преотме трофеј који су Чифси освојили прошле сезоне. Најскупља утакмица на свету почиње око 30 минута после поноћи по средњоевропском времену.

Када је Том Брејди у марту месецу објавио растанак са Патриотама, а само дан касније потписао уговор са Баканирсима, многи су се надали да ће НФЛ исписати још једну дивну спортску бајку. 

Многи су се надали, али мало ко је очекивао да ће се Тампа, предвођена вероватно најбољим квотербеком у историји спорта, борити за шампионски трофеј. Ипак, Брејди је после добре сезоне одиграо фантастичан плеј-оф, па ће вечерас имати прилику да освоји своју седму титулу у каријери.

Посао Пиратима неће бити нимало лак. С друге стране терена биће вероватно најбоља екипа у лиги, предвођена суперталентованим Патриком Махомсом, која брани трофеј освојен прошле године.

Поред дуела два сјајна квотербека, победника 55. Супербоула одлучиће одбрана, јер добро је позната стара НФЛ крилатица - напад добија утакмице, одбрана осваја титуле.

Без обзира што се меч за титулу игра у Тампи, на Флориди, Чифси важе за фаворите.

Канзас Сити је очекивано у великом финалу. Доминирали су током читаве сезоне, забележили само два пораза, а на походу на АФЦ титулу без већих тешкоћа савладали су Кливленд и Бафало.

Тампа је у лигашком делу такмичења забележила пет пораза, па је до НФЦ наслова морала преко вајлд-кард викенда (меч више од Чифса), а у плеј-офу савладани су Вашингтон, Њу Орлеанс и Грин Беј.

Није неважно поменути да су две екипе одиграле меч у регуларном делу сезоне, а у изузетно занимљивој утакмици славили су Чифси 27:24.

Утакмица у Тампи играће се пред навијачима. Тих 25.000 срећника имаће прилику уживо да прате окршај Брејдија и Махомса, а НФЛ је поделио 7.500 бесплатних улазница вакцинисаним здравственим радницима, у знак захвалности за борбу против пандемије коронавируса.

Поред спортског, као и обично, Супербоул ће обележити и богат музичко-забавни програм. Част да отпевају америчку химну имаће Ерик Чурч и Џазмин Саливан, док ће свој шоу на полувремену имати канадски певач, текстописац и продуцент - Викенд.

Све очи светске, не само спортске јавности вечерас ће бити упрте у Тампу, а момцима у оклопима остало је само да одиграју најбоље што знају и оправдају велика очекивања које навијачи имају од 55. Супербоула.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару