Читај ми!

Парсонс: Неће бити одлагања Параолимпијских игара

Председник Међународног параолимпијског комитета Андрев Парсонс истакао је да нема размишљања о откаривању Параолимпијских игара и да ће се оне одржати у Токију, а накнадно ће се донети одлука о могућем присуству гледалаца. Парсон је нагласио да су игре заправо "платформа за промену свет" и да су спортисти спремни за такмичења без обзира на то да ли је публика на трибинама или не.

Реагујући на бројне спекулације о отказивању Олимпијских и Параолимпијских игара Андрев Парсонс је истакао да се њихово одржавање уопште не доводи у питање.

„Параолимпијске игре су платформа за промену света. Разумемо да Игре неће бити исте без гледалаца, али утицај Игара је веома јак изван града домаћина и државе домаћина. Утицај који имају Параолимпијске игре није само међу људима који учествују на њима, већ и на четири милијарде људи широм света који гледају Параолимпијске игре." истакао је Парсонс у интервјуу за AFP.

До почетка игара преостало је мање од шест месеци, због ситуације са пандемијом измењени су термини квалификационих турнира па ће то бити проблем за многе такмичаре да обезбеде учешће а све су чешћа питања о томе да ли се игре могу безбедно одржати.

"Имаћемо оба такмичења. Не постоји сценарио у којем ће се Олимпијске игре одвијати, а Параолимпијске игре не. ", рекао је он.

Рекао је да сарађују са Међународним олимпијским комитетом како би вакцине учинили доступним свим спортистима, упозорио је и да постоје још "многа питања" која треба решити, али ће се учинити све за здавствену безбедност свих учесника.

Парсонс је истакао да неки параолимпијци можда имају повећану рањивост, али је циљ "пружити најбољу заштиту коју можемо пружити сваком спортисти", без обзира на специфичне факторе ризика.

Организатори су већ израдили опсежне противмере против вируса, а Парсонс је рекао да верује да се Игре могу одржавати сигурно, указујући на спортске догађаје који су организовани широм света током пандемије.

Спортисти су одлучни у томе да учествују, без обзира на то колико је људи на трибинама, закључио је Парсонс.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару