Читај ми!

Кубацки оборио рекорд Гармиша и "закувао" турнеју Четири скакаонице

Пољски ски-скакач Давид Кубацки победио је на такмичењу у Гармиш-Партенкирхену, другој станици новогодишње турнеје Четири скакаонице. Кубацки је фантастичним скоком у другој серији оборио рекорд легендарне скакаонице и иза себе оставио Халвора Егнера Гранеруда и Пјотра Жилу.

Кубацки је после 139 метара у првој серији, скочио чак 144 у другој, чиме је оборио рекорд Гармиш-Партенкирхена, који је до сада држао Симон Аман.

Пољак је на незваничним тренинзима већ остварио ову дужину, потом имао најдужи скок и у премијерној серији, али је одлучујуће дочекао на другој позицији због већег броја поена које је имао Гранеруд.

Норвежанин је имао прилику да га претекне, али је био много слабији после паузе и скраћивања залетишта, па је Кубацки остварио највећи успех у каријери, а дошао до пете победе у каријери.

Следе споменути Гранеруд (137 и 136 метара) и Пјотр Жила (129,5 и 137 метара), па Камил Стох, Карл Гајгер, док првих десет комплетирају Ашенвалд, Кобајаши, Ајзенбихлер, Форфанг и Стекала.

Гајгер је остварио тријумф на старту такмичења у Оберстдорфу, али је сада подбацио и дозволио промене на табели турнеје Четири скакаонице, након две станице. Први је Гранеруд са 555 бодова, четири мање има Немац, Стох је на 548,3, док је Кубацки слетео на четврту позицију са 546,4.

Одмах по завршетку такмичења, најбољи скакачи данашњице путују у Аустрију, где ће бити одржане преостале две станице.

Следећа је на програму током викенда у Инсбруку – у суботу су квалификације, док је у недељу такмичење, а 5. и 6. јануара ће, уз ватромет, бити организована завршница у Бишосхофену.

понедељак, 09. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару